Vrede australiere boykotter ferieparadis efter henrettelser

Hundredvis af australiere opfordrer til boykot af Indonesien efter nattens henrettelser af to australske statsborgere.

ARKIVFOTO. Turister nyder solen på stranden i Kuta på den indonesiske feriø Bali. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hundredvis af australiere opfordrer på Twitter folk til at boykotte Indonesien, efter at landet har henrettet de to australske statsborgere Andrew Chan og Myuran Sukumaran.

Boykotten gælder især for den populære ferieø Bali, som tiltrækker turister fra hele verden - og i særdeleshed fra Australien.

Bali var i 2014 det mest populære rejsemål for australiere med over en million besøgende.

Narko til 21 millioner kroner

De to australiere blev i 2006 dømt til døden for at være bagmændene i en smuglerring.

Chan og Sukumaran blev anholdt i Balis lufthavn tilbage i april 2005, da de forsøgte at smugle 8,3 kilo heorin fra Indonesien til Australien. Stofferne havde en værdi på over 21 millioner kroner. Deres narkokurerer har hver fået mellen 20 år og livsvarigt fængsel i Indonesien.

31-årige Andrew Chan og 34-årige Myuran Sukumaran blev henrettet kl 00.30 lokal tid natten mellem tirsdag og onsdag sammen med seks andre narkodømte fra bl.a. Brasilien og Nigeria.

Australierne Andrew Chan og Myuran Sukumaran sang "Amazing Grace" og nægtede at have bind for øjnene, da de natten til onsdag lokal tid blev henrettet på den indonesiske fængselsø Nusakambangan. Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER/INDONESIA.

Mange australiere giver udtryk for deres vrede over henrettelserne under hashtaggene #boycottindonesia og #boycottbali

Organisationen Schoolies, der arrangerer ture for australske studerende til Bali, har oplyst, at man helt stopper med at booke ture til den indonesiske ferieø.

»Vi vil tage diskussionen med de unge mennesker, som havde planlagt rejser til Bali i år og i stedet anbefale andre destinationer. Dagens henrettelser viser den sårbarhed, som alle australiere har, hvis de kommer i kontakt med det indonesiske retssystem for selv mindre forseelser,« siger Dominic Mapstone fra organisationen ifølge Daily Telegraph.

Flere rejsebureauer har også fjernet destinationen.

Maner til besindelse

Den australske premierminister Tony Abbott har efter henrettelserne hjemkaldt sin ambassadør i landet og stoppet kontakten med de indonesiske myndigheder. Han siger, at australierne har ret til at være vrede.

Den australske premierminieter Tony Abbott og udenrigsminister Julie Bishop taler til pressen i Canberra efter henrettelserne. Australien har hjemkaldt sin ambassadør. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKAS COCH.

»Jeg vil sige til folk, at ja, I har absolut ret til at være vrede. Men vi bliver nødt til at være forsigtige med ikke at lade vores vrede gør en slem situation værre.«

Også andre maner til besindelse.

Ligene af de henrettede mænd er på vej tilbage til Australien, hvor de skal begraves.