Vragdel fra Reunion stammer med sikkerhed fra en Boeing 777

De malaysiske myndigheder fastslår, at vingestykket, der blev fundet i Det Indiske Ocean onsdag, stammer fra et fly magen til det malaysiske passagerfly MH370, der forvandt sporløst sidste år.

Johnny Begue (th), går med sin ven Andre Tevane på stranden ved byen Saint-Andre på øen Reunion i Det Indiske Ocean, hvor han fandt den vragdel, der nu er bekræftet stammer fra et fly af samme type som Malaysia Airlines Flight MH370, der forsvand uden spor for 16 måneder siden med 239 mennesker om bord. REUTERS/Zinfos974/Stringer Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER/FRANCE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

MALAYSIA: Den vingedel, der onsdag blev fundet på øen Réunion i Det Indiske Ocean, stammer fra en Boeing 777. Det oplyser de malaysiske myndigheder fredag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er et nummer på det fundne vingestykke, der fastslår, at vragdelen kommer fra et fly magen til passagerflyet MH370, som forsvandt med 239 mennesker om bord 8. marts sidste år, da flyet var på vej fra Kuala Lumpur i Malaysia til Beijing i Kina.

Efter det tre meter lange vingestykket blev fundet onsdag, har eksperter i Frankrig de seneste dage undersøgt vragdelen nærmere. Allerede torsdag meldte Malaysias vicetransportminister, Abdul Aziz Kaprawi, ifølge Reuters ud, at vingedelen næsten med sikkerhed stammer fra en Boeing 777, og fredag er denne teori således blevet bekræftet.

Den australske efterforskningsleder, Martin Dolan, siger fredag til CNN, at han - selv om intet er sikkert endnu - bliver mere og mere overbevist om, at vragdelen tilhører det forsvundne MH370.

Hvis dette er tilfældet, vil vingestykket være det første fysiske bevis fra MH370, som kan være med til at klarlægge, hvad der skete med flyet, efter det forsvandt fra radaren for mere end et år siden.

Efter massiv efterforskning erklærede de malaysiske myndigheder i januar officielt alle personerne om bord for omkomne.