Von Weizsäckers drabsmand er akut psykisk syg

Den 59-årige Fritz von Weizsäcker, der var ledende overlæge, blev stukket i halsen af mentalt syg mand.

I Berlin er en mand, som tidligere på ugen knivdræbte en søn af Tysklands tidligere forbundspræsident Richard von Weizsäcker, blevet bragt til et psykiatrisk hospital. Anklagemyndigheden har henvist til »akut psykisk sygdom«.

Myndighederne fortsætter samtidig en efterforskning af drabet, som skete sent tirsdag.

Den 59-årige Fritz von Weizsäcker, der var ledende overlæge, blev stukket i halsen. Det skete, da han netop havde afsluttet en forelæsning om leversygdomme på Schlosspark-hospitalet i bydelen Charlottenburg i det vestlige Berlin.

Fritz von Weizsäcker, der var far til fire, døde på stedet.

Overfaldsmanden, som er 57 år, blev overmandet, men en anden person blandt tilhørerne, som havde forsøgt at lægge sig imellem, da von Weizsäcker pludselig blev angrebet, blev hårdt såret. Det var en 33-årig politimand, som ikke var tjeneste. Han er uden for livsfare, oplyser politiet onsdag.

Den dræbtes far, Richard von Weizsäcker, blev udnævnt til præsident i Vesttyskland i 1984. Han bestred embedet indtil 1994. På det tidspunkt var Øst- og Vesttyskland genforenet.

Inden han tiltrådte den hovedsageligt ceremonielle post, var han i tre år borgmester i Berlin. Han døde i 2015, og efterlod sig fem børn.

Forbundskansler Angela Merkel har kondoleret familien.

»Dette er et frygteligt slag mod von Weizsäcker familien. Forbundskansleren og forbundsregeringen som helhed kondolerer enken og hele familien«, siger en talsmand for Merkel.

Anklagemyndigheden siger, at angrebsmanden havde købt sin kniv i delstaten Rheinland-Pfalz og var kommet til Berlin med toget.

/ritzau/dpa