Volkswagen-ingeniør får 40 måneders fængsel i dieselskandale

Som led i et retsopgør efter fusk med emission af diesel er en Volkswagen-ingeniør idømt 40 måneders fængsel.

Foto: RONNY HARTMANN

En ingeniør fra bilmærket Volkswagen er fredag blevet idømt 40 måneders fængsel ved en domstol i USA for at have snydt med software, så bilmærkets biler i målinger udledte færre kvælstoffer.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Anklageren gik efter at få idømt ingeniøren ved navn James Liang tre års fængsel. Det ønske har en dommer ved en føderal domstol i byen Detroit efterkommet.

Samtidig er James Liang blevet idømt en bøde på 200.000 dollar - svarende til til omkring 1,2 millioner danske kroner.

Dommeren har i forbindelse med domsafsigelsen givet udtryk for, at dommen "forhåbentligt" vil afskrække andre fra at begå samme handling.

Ingeniørens straf er en udløber af en større skandale, hvor det kom frem, at Volkswagen snød med deres software i bilerne.

Softwaren i Volkswagen s biler betød, at dieselbilerne fra det tyske mærke ved officielle kontroller fremstod mere miljøvenlige, end tilfældet var i virkeligheden.

Det lille stykke software betød blandt andet, at biler solgt i USA kunne udlede et 40 gange højere niveau af kvælstofilter, end loven tillader.

Snyderiet med softwaren viste sig at være en del af en global bilskandale, hvor adskillige bilmærker blev afsløret i at snyde med udledningen af kvælstofilter.