Voldsomt jordskælv ryster Japan

Et kraftigt jordskælv på 7,1 på richterskalaen har rystet Japan. Rapporter om to meter høje bølger ved østkysten. Ingen rapporter om yderligere skader på ødelagt atomkraftværk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et jordskælv, der er målt til 7,1 på richterskalaen har rystet Tokyo. Det er netop blev nedgraderet fra at være et 7,4 skælv. Umiddelbart efter jordskælvet blev der udsent en tsunami-alarm, men den er nu afblæst.

Det er et af de kraftigste efterskælv, der er målt siden sidste måneds katastrofale jordskælv ud for Japan. Det blev målt til 9,0 på richterskalaen.

Ifølge CNN blev der observeret to meter høje bølger ved Japans østkyst cirka 20 minutter efter skælvet.

Bygninger i Tokyo svajede

Øjenvidner siger til nyhedsbureauet Reuters, at det seneste jordskælv fik huse i Tokyo til at svaje.

Jordskælvet ramte 23.30 lokal tid - 16.30 dansk tid - ikke langt fra hvor det store jordskælv ramte i marts - skælvet havde epicentrum 66 km øst for den ødelagte havneby Sendai og 330 km fra hovedstaden Tokyo.

Arbejdere ved atomkraftværk evakueret

TEPCO fortæller, at alle arbejdere er blevet evakueret fra det ødelagte Fukushima-atomkraftværk. Der er ingen rapporter om yderligere ødelæggelser ved værket. Der har tidligere været frygt for, at et kraftigt efterskælv kunne ødelægge de betonvægge, der forhindrer højradioaktivt vand i at sive ned i grundvandet eller ud i Stillehavet.

Ifølge CNN har TEPCO ikke registreret nogle strålings- eller tryk-ændringer til det værre ved værket efter det seneste skælv, og man er fortsat i stand til at sprøjte vand ind i reaktorerne. 

Se opdaterede detaljer om skælvet her.

Cirka 28.000 mennesker er døde eller savnes efter det første store jordskælv, der udløste en tsunami og fik et atomkraftværk til at havarere.