Voldsomme billeder: Nu er oversvømmelserne nået til Østrig

Det voldsomme regnvejr, som har ført til oversvømmelser og indtil videre 156 dødsfald i Tyskland, har bevæget sig imod syd, og nu er det Østrigs tur. Igen viser billeder biler og mennesker blive revet med af vandmasserne, imens gader bliver til floder.

Efter de voldsomme oversvømmelser i Tyskland, Holland og Belgien har uvejret bevæget sig mod syd, og nu er Østrig også ramt af oversvømmelser. Her billeder fra byen Hallein sent lørdag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Vogl/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har regnet voldsomt i Østrig, og gennem hele søndagen er det strømmet ud med dramatiske videoklip fra især området omkring Salzburg. Særligt byen Hallein er hårdt ramt, og et af videoklippene, som har cirkuleret på Twitter dagen igennem, udspiller sig som en gyser.

En mand prøver at stå fast i vandmasserne. Han prøver med begge hænder at holde fast i noget, som er dækket af vandmasserne. Han falder i strømmen, bliver skyllet et par meter ned ad gaden og rammer så en husmur.

Han kommer på benene igen. Han støtter med den ene hånd mod muren, og så viser det sig, at det er en menneskekrop, han prøver at holde fast i. Strømmen tager dem begge igen, og en tredje mand kaster sig ud i vandmasserne for at hjælpe. Alle tre bliver skyllet ned ad gaden og vandet fører dem ind gennem en låge til et fladt område, hvor vandet for en stund bevæger sig lidt langsommere. Her kommer de alle op at stå igen, og finder fodfæste op af noget, der ligner et skur. Så slutter videoklippet.

De voldsomme oversvømmelser er kommet til Østrig.

Andre videoklip på sociale medier ligner en genudsendelse af oversvømmelserne i Tyskland. Biler flyder rundt i strømmen, og vandet fosser igennem de nederste etager i bygninger og river alt inventar med sig.

Delstatsregeringen i Salzburg udsendte lørdag aften »civilforsvarsalarm« på grund af de ventede oversvømmelser, og ifølge Østrigs nationale tv-station ORF var floden Kothbach, som løber igennem Hallein, allerede på det tidspunkt »svulmet op«. Da den floden løb over sine breder og indtog Hallein, tog det »få minutter«, før gaderne var fulde af vand.

Den østrigske kansler, Sebastian Kurz, udtrykker på Twitter taknemmelighed over alle de frivillige, som er i gang med at hjælpe i de oversvømmede områder.