Voldsom brand nær Berlin antænder eksplosiver fra Anden Verdenskrig

En skovbrand på størrelse med 400 fodboldbaner har skabt eksplosioner fra ammunition fra Anden Verdenskrig.

I nogle af de områder, den voldsomme skovbrand har bredt sig til, har der været så meget krigsammunition i jorden, at slukningsarbejdet udelukkende er foregået fra luften. Handout/Reuters Fold sammen
Læs mere

Berlin. En voldsom skovbrand på størrelse med 400 fodboldbaner har siden torsdag hærget uden for Berlin i Tyskland.

Sent fredag aften har mere end 600 brandmænd formået at få nogle områder af branden under kontrol. Men slukningsarbejdet forventes at fortsætte i flere dage endnu.

Det oplyser Karl-Heinz Schröter, der er indenrigsminister i delstaten Brandenburg, hvor branden hærger, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Skovbranden har ramt et område, hvor der er mange rester af eksplosiv krigsammunition fra Anden Verdenskrig begravet i jorden.

Og det vanskeliggør slukningsarbejdet betragteligt.

Nogle områder har været for farlige for brandvæsenet at nærme sig på grund af faren for eksplosioner. Derfor er slukningsarbejdet i disse områder udelukkende foregået fra luften med helikoptere.

- Det (ammunitionen, red.) er blevet affyret eller begravet i løbet af de sidste dage i krigen i 1945, så det ikke ville falde i fjendens hænder, siger Raimund Engel, der er brandofficer i Brandenburg.

/ritzau/