Voldelige sammenstød i Egypten før årsdag for arabisk forår

Politi og demonstranter stødte sammen på Tahrir-pladsen i Kairo. Sikkerhedsstyrker affyrede tåregas og satte ild til demonstranternes telte, mens demonstranterne svarede igen med sten og molotov-cocktails.

En egyptisk demonstrant forsøger at slukke et bål af brændende telte på Tahrir-pladsen i Cairo. Modstandere af den nye egyptiske statsleder Mohamed Morsi demonstrerer torsdag og fredag på Tahrir-pladsen for at markere toårsdagen for begyndelsen af oprøret mod Hosni Mubarak. Egyptisk politi satte i nat ild til demonstranternes telte på pladsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMED ABD EL GHANY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EGYPTEN: Egyptiske sikkerhedsstyrker affyrede torsdag tåregas mod demonstranter, der kastede med sten og molotov-cocktails. Det skete under en demonstration i hovedstaden Kairo før årsdagen for opstanden i 2011, der førte til præsident Mubaraks fald, skriver aljazeera.com.

Aktivister og oppositionspolitikere har opfordret til store demonstrationer fredag på Tahrir-pladsen og foran præsidentens palads i forstaden Heliopolis.

Torsdagens uroligheder brød ud, da demonstranter begyndte at rive en cementmur, som skulle forhindre dem i at nå parlamentet og kabinetsbygningen, ned.

- Ned med Mohamed Morsi, ned med Det Muslimske Broderskab råbte demonstranterne.

Sammenstødene fortsatte til sen aften og efterlod snesevis af sårede.

Siden tre ugers masseprotester tvang Mubarak fra magten, har Egypten været præget at politisk uro under overgangsperioden under den midlertidige ledelse af militæret, inden Morsi vandt valget i juni sidste år.

Hans første seks måneder ved magten har været præget af politiske spændinger, demonstrationer og besparelser på statsbudgettet, der ikke har gavnet hans popularitet.

Morsi besøgte byen Ismailia i den vestlige de af landet torsdag. Præsidentens besøg blev dog forstyrret af demonstranter, der blokerede en jernbanestation og rev velkomstbannere ned.

Senere på dagen opfordrede præsidenten egypterne til at markere årsdagen på en fredelig måde.

Oppositionspolitikere har opfordret til demonstrationer over hele landet fredag.

Myndighederne har lovet at holde sikkerhedsstyrkerne ude af Tahrir-pladsen for at mindske risikoen for voldelige konfrontationer, men siger samtidig, at politi vil være i nærheden for at arrestere eventuelle ballademagere.

BNB