Voldelige demonstrationer mod Sverige i Pakistan

Dukke af Sveriges statsminister brændt af i Pakistan under ny krise omkring Muhammed-tegning.

I Pakistan kom det fredag til demonstrationer mod Sverige, mod avisen Nerikes Allehandas offentliggørelse af tegningerne af profeten Muhammed som hund og mod kunstneren Lars Vilks.

I Karachi brændte en islamisk gruppe også en dukke af den svenske statsminister Fredrik Reinfeldt. I byen Lahore gik demonstranter rundt med bannere, hvor der blandt andet stod "Ned med Sverige".

Cecilia Julin, der er pressechef i det svenske udenrigsministerium i Stockholm, sagde, at hun ikke havde fået forhåndsinformationer om protesterne.

Vilks, som er kunstneren bag karikaturtegningen af profeten Muhammed med hundekrop, er blevet truet på livet.

- Det drejer sig om adskillige mordtrusler, der er kommet gennem telefonopkald, via e-mail og som kommentarer på min blog, sagde Lars Vilks fredag til de svenske tv 4 nyheder.

De fleste trusler er kommet inden for det seneste døgn, og Vilks har i sinde at lave en politianmeldelse. Trods mordtruslerne angrer han ikke sine tegninger, der blev bragt forrige søndag i den svenske avis Nerikes Allehanda.

300 muslimer startede fredag eftermiddag en demonstration ved at gå en kort strækning fra det islamiske kulturcenter på Storgatan til den svenske avis Nerikes Allehandas kontorlokaler i Örebro.

/ritzau/