Voksne vil sagsøge legetøjsfirma: Hvorfor må vi ikke lege med Lego?

Det er aldersdiskrimination, at en Lego-legeplads i Australien har sat en aldersgrænse, der bandlyser voksne uden børn. Sådan lyder kritikken fra en gruppe voksne fans, der truer med søgsmål.

Legolands Opdagelsescenter i Berlin, 2007. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLEMENS BILAN

Voksne Lego-fans truer med et menneskerettigheds-søgsmål, efter de er blevet ramt af en aldersgrænse på en Lego-legeplads i Australien. Det skriver Guardian.

Australiens første Legoland-opdagelsescenter i Melbourne har en aldersgrænse, der gør voksne ude af stand til at besøge centeret, medmindre de er sammen med et barn under 17 år - med undtagelse af en månedlig aften kun for voksne.

Voksne tilhængere af legetøjet føler sig diskriminerede og truer med søgsmål. En af dem er Mark Robinson, der siger, at han vil klage til den Victorianske Civil og Administrative Domstol samt den Victorianske Ligestillings- og Menneskerettighedskommision.

»Jeg væmmes over at høre at i vil diskriminere på baggrund af alder. Lego er noget, der bliver nydt på tværs af aldre. Jeg har personligt for tusindvis af kroner af Legos arkitektur-serie, og det er klart, at mange voksne uden børn vil have lyst til at opleve attraktionerne,« skriver han i en et-stjernet anmeldelse på centerets Facebook-side.

En anden er Stephen Roberts, der er skuffet over ikke at kunne opleve centeret. Han beskylder legetøjsfirmaet for at fremmedgøre en gruppe voksne, der har brugt mange penge på at købe og lege med Lego.

»Jeg er ekstremt skuffet over at have købt et årspas til lanceringen, hvor de ikke sagde, at det var nødvendigt at deltage med et barn,« skriver en tredje, Luke Robinson, på Facebook-siden.

Aldersgrænsen gælder ikke for den tilhørende Lego-butik, men kun for opdagelsescenteret. Se en video fra det herunder.

De samme restriktioner gælder i 17 andre Legoland opdagelsescentre verden over. Der findes ikke et sådant center i Danmark, men der er to i Tyskland - et i Berlin og et i Oberhausen. Et oplevelseshus åbner i Billund til september.

Der er ingen aldersgrænser på Legoland-forlystelsesparker. Andre skriver på siden, at kritikken er forfejlet.

»Det er ikke diskrimination - det er sund fornuft. Som et medlem af AFOL-samfundet (Voksne Fans af Lego, red.), beklager jeg helhjertet for folks manglende forståelse for denne politik og centerets intentioner. Jeg kan berolige jer med, at vi ikke alle er sådan. De fleste af os forstår det,« skriver Ryan Evans.

I en erklæring siger Lego, at centeret er en lille, indendørs attraktion, der er designet til tilbyde sikre og sjove miljøer for familier med børn mellem tre og ti år. De siger, at centeret ikke er passende for voksne.