Virkelighedens »Fight Club«: Bander arrangerer slagsmål for at løse spændinger efter flere drab

Det skal være slut med blodsudgydelse og drab i New Zealands gader. Det mener flere af landets bander, der nu har arrangeret en »fight night« for at løse spændingerne.

Arkivfoto: Politiet i Whangarei, New Zealand, har ifølge The Guardian i en skriftlig meddelelse oplyst, at man er opmærksom på »Fight Club«-arrangementet mellem de lokale bander, og at der vil være mere politi i området lørdag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: REGI VARGHESE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På lørdag vil flere hundredvis af bandemedlemmer mødes i en øde egn af New Zealand for at slås mod hinanden i bedste »Fight Club«-stil.

Der er tale om organiserede kampe, hvor medlemmer fra de rivaliserende bander på den nordlige ø af New Zealand mødes i boksekampe.

Arrangementet er opstået som en direkte konsekvens af de mange mord, der har været på nordøen det seneste år. Fem personer er blevet dræbt som følge af kontroverser mellem banderne – det yngste offer var blot 17 år. Det skriver det lokale medie NZ Herald.

»Jeg vil hellere forlade ringen med en brækket næse og et sort øje og måske med flere manglende tænder, end jeg vil komme hjem i en kiste,« siger tidligere medlem af banden Black Power og talsmand for arrangementet, Tokomauri Hoterene ifølge The Guardian til Maori Television.

Eventet skal ifølge talsmanden vise bandemedlemmerne, at der er »bedre måder« at klare kontroverser på, end ved at skyde hinanden, fortæller han til NZ Herald.

Arrangement flyttet flere gange

Der bliver ifølge mediet i alt 20 boksekampe mellem medlemmer af de rivaliserende bander. I fem af kampene deltager bandemedlemmer, der har erfaring fra en boksering. Der vil blive bokset efter kickboksningens regler, og der bliver tale om et event, hvor alkohol bliver bandlyst, er banderne blevet enige om.

Der findes ifølge de lokale medier 10 forskellige registrerede bander på New Zealands nordø. Blandt dem, der planlægger at møde op, er New Zealandske chapters af Black Power, Nomads og Head Hunters.

Arrangementet holdes i et øde område af byen Whangarei, der ligger på den nordligste spids af nordøen.

Tre andre adresser har egentlig været aftalt, men så snart ejerne af ejendommene blev opmærksomme på, at arrangementet var for bandemedlemmer, aflyste de igen.

Allerede forud for kampen har flere new zealændere udtrykt bekymring for, at arrangementet i virkeligheden er en rekrutteringsøvelse for banderne.

Politiet i Whangarei har ifølge The Guardian i en skriftlig meddelelse oplyst, at man er opmærksom på arrangementet, og at der vil være mere politi i området lørdag aften.