Vilks' hjem udsat for brandattentat

Den svenske Muhammedtegner Lars Vilks' hjem i Nyhamnsläge i Skåne har været udsat for et brandattentat. Ingen var hjemme i huset, skriver svensk avis.

Foto: BOB STRONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ukendte gerningsmænd har smadret en rude og hældt benzin ind i den svenske Muhammedtegner Lars Vilks' hus i Skåne. Herefter er der blevet stukket ild på huset. Det oplyser det svenske nyhedsbureau TT. Vilks var ikke til stede i huset under episoden.

- Vinduer blev slået ind, og flasker med benzin blev kastet ind i huset. En mindre brand opstod ved facaden, skriver Helsingborgs Dagblad i sin netudgave.

Lars Vilks overvejer nu på at flytte fra huset.

- Jeg tror ikke, at jeg kan blive boende. Det er åbenbart et højrisikoområde, siger Vilks til det svenske nyhedsbureau TT.
Vilks forlod huset omkring klokken 23.30 fredag og en bekendt af ham opdagede skaderne fra attentatet lørdag.

- Der er ikke sket så mange materielle ødelæggelser. Vinduer er slået ind, og der er tændt ild i et gardin. Det er ikke rart, men jeg er blevet hærdet. Jeg får trusler hele tiden, men det er svært at vide, hvad der ligger bag dem.

De ukendte gerningsmænd hældte benzin ind i huset.

Svensk politi efterforsker brandattentatet mod hans hus som forsøg på mordbrand.

Overfaldet kommer kun få dag efter Lars Vilks blev overfaldet under en kunstforelæsning på Uppsala Universitets filosofiske fakultet.
Her rejste en mand sig op midt under foreløsningen og styrtede op til Lars Vilks. Overfaldsmanden nikkede Vilks en skalle, så han røg ind i væggen og mistede sine briller. Derudover kom han ikke noget til.