Vil åbne grænserne for turister igen: Danskere og nordmænd er velkomne – svenskere er ikke

Til juni genåbner Cypern hoteller og åbner for direkte flyforbindelser fra 19 lande. Danskere, nordmænd og finner må gerne komme. Svenskere må ikke.

Efter to måneders coronanedlukning kan Cyperns indbyggere igen vende tilbage til Mackenzie Beach i kystbyen Larnaca – dog med mindst to meters afstand mellem liggestolene. Til juni genåbner hotellerne, og turister fra 19 lande må igen besøge landet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Etienne Torbey/AFP/Ritzau Scanpix

Cypern genåbner landets hoteller pr. 1 juni, og ni dage senere er landet klar til at modtage turister igen. Grænserne åbnes således i to faser for 19 lande i løbet af juni.

Og danskere og nordmænd er blandt de allerførste, der får lov til at rejse ind. Det oplyser Cyperns transportminister, Yiannis Karousos, i en e-mail til Bloomberg News.

9. juni vil Cypern tillade direkte flyforbindelser fra Danmark, Norge, Finland, Grækenland, Malta, Bulgarien, Østrig, Slovenien, Ungarn, Israel, Tyskland, Slovakiet og Litauen, skriver Bloomberg.

Fra 20. juni åbnes grænserne desuden for Schweiz, Polen, Rumænien, Kroatien, Estland og Tjekkiet.

Det betyder, at Sverige, som i den forgangne uge har haft nogle af verdens højeste dødstal per indbygger, kan se til, mens Cyperns grænser åbnes for deres nordiske naboer. Det samme kan Storbritannien og Rusland, som ellers er nogle af de lande, der årligt sender flest turister af sted til Middelhavsdestinationen.

Cypern har registreret cirka 935 coronasmittede i landet, og ifølge John Hopkins University kun 17 coronarelaterede dødsfald.

»Det er klart, at mennesker ikke kan rejse hvor som helst i disse tider, men vi mener, at alle lande skal behandles lige i alle internationale sammenhænge,« har Sveriges socialminister, Lena Hallengren (S), sagt om Cyperns grænseåbning:

»Det er klart, at det er ulykkeligt. På den anden side skal svenskere ikke forlade Sverige lige nu og rejse til andre dele af Europa. Det er ikke tiden til det,« forklarede hun på svenske TV4 i weekenden.

I løbet af den første fase af Cyperns grænse-åbning skal alle besøgende være testet negativ for coronavirus, inden de træder ombord på flyet til Cypern. Testen skal være taget inden for de forudgående 72 timer.

Fra 20. juni vil det dog ikke længere være et krav for de tilrejsende fra de første 13 lande, at de får en test, inden de kommer til landet, skriver Bloomberg.

Det vil sige, at danskere, nordmænd og finner fra 20. juni kan rejse til Cypern uden at fremvise en negativ coronavirustest først.

Tilrejsende fra de resterende seks lande skal dog fremvise negative test.