Vigtig støtte trækker sig fra Fillons kampagne

Bruno Le Maire var set som den franske præsidentkandidat Francois Fillons bud til posten som udenrigsminister.

Arkivfoto. Bruno Le Maire var set som den franske præsidentkandidat Francois Fillons bud til posten som udenrigsminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDDY LEMAISTRE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bruno Le Maire, der er international rådgiver for den konservative franske præsidentkandidat, François Fillon, har valgt at trække sig fra sin post.

Det skriver han på det sociale medie Twitter.

Le Maire var en af nøglepersonerne i Fillons valgkampagne og blev ifølge avisen Le Figaro af mange anset som et oplagt bud til posten som udenrigsminister.

Han går i protest mod François Fillons beslutning om ikke at trække sig fra valgkampen.

Den konservative præsidentkandidat fik tidligt onsdag oplyst, at han var blevet indkaldt af undersøgelsesdommere til at afgive forklaring som følge af anklager om, at han har betalt med offentlige midler sine kone og børn for job, der ikke eksisterede.

Alligevel valgte den konservative præsidentkandidat på et hasteindkaldt pressemøde senere på dagen at meddele, at han fortsat stiller op til forårets valg.

Det er ifølge Bruno Le Maire brud på det løfte, som Fillon gav vælgerne tidligere på året. Her sagde han, at han ville trække sig, hvis en formel undersøgelse blev indledt.

»Jeg tror på respekten for det givne ord, skriver Le Maire på Twitter.«