Vietnameser mister lemmer i forsøg på forsikringssvindel

30-årig kvinde i Vietnam ville snyde sit forsikringsselskab, men står tomhændet tilbage og uden fod og hånd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En vietnamesisk kvinde har mistet en hånd og en fod i et mislykket forsøg på at snyde sit forsikringsselskab for en stor sum penge.

Den 30-årige kvinde fik ifølge politiet hjælp fra en ven, skriver avisen Tuoi Tre torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Vennen gik mod betaling med til at skære kvinden i hendes hånd og fod.

- Og derefter fik hun ham til at give politiet falske oplysninger, siger politichef Nguyen Thanh Tung til avisen, der ikke omtaler de to personer ved deres fulde navn.

Med en tredjedel af både sin venstre hånd og venstre fod skåret af henvendte kvinden sig på et hospital i Hanoi. Her fortalte lægerne hende, at de var ude af stand til at rette op på skaderne.

Til politiet forklarede hun senere, at skaderne skyldtes, at hun var blevet ramt af et tog. Efterfølgende var vennen så kommet hende til undsætning.

Kvinden indgav et krav til sit forsikringsselskab om et erstatningsbeløb på 3,5 milliarder dong - den lokale møntfod. Det svarer til over en million kroner. Et kæmpe beløb i Vietnam, hvor en årsløn i snit er på omkring 14.000 kroner.

Men forsikringsselskabets mistanke blev vakt og svindelnummeret afsløret. Det er uvist, om kvinden og hendes ven vil blive sigtet for forsøg på bedrageri.

Ifølge lokale medier havde kvinden tilbudt sin ven et beløb svarende til en årsløn.

- Sagen er en advarsel til folk om ikke at forsøge at begå forsikringssvindel på bekostning af deres eget helbred, siger politichef Nguyen Thanh Tung, der ikke mindes en tilsvarende sag i Vietnam.

Det værste er næsten, mener han, at kvinden i stedet for at stå med en stor stak penge i hånden, nu har lidt et stort tab ved at miste både en hånd og en fod.

/ritzau/AFP