Vidner i London: Der var kaos og virkelig meget blod

Et område i London forvandlede sig på minutter fra fest til rædsel, da tre mænd gik til angreb to steder.

Foto: WILL OLIVER

London. Det skulle have været en sjov og hyggelig aften for hundredvis af mennesker i centrum af London lørdag aften. Men på få øjeblikke ændrede alt sig.

Fra at have handlet om Champions League-finale og fest med venner blev aftenen omdannet til rædsel i et område ved London Bridge og det nærliggende Borough Market.

Bethany Atkin, der arbejder for den britiske avis The Guardian, sad på restauranten Boro Bistro. Spisestedet ligger under en vejbro nær det sted, en varevogn med tre gerningsmænd kørte galt.

- Vi sad under broen udenfor under parasoller. Pludselig kom der en regn af murbrokker ned på parasollerne. En varevogn var kørt ind i broen, fortæller Atkin til avisen.

- Vi rejste os op. Jeg så en mand, der blødte. Jeg ved ikke, hvor såret han var. Vi forsøgte at finde ly i restauranten, men der var ikke plads, siger hun videre.

Da Bethany Atkin igen løb ud på gaden, så hun flere sårede.

- Vi så en kvinde smurt ind i blod cirka 20 meter fra broen. Vi så hende ligge på jorden. En mand råbte, og alle skreg og løb væk fra manden, siger Bethany Atkins.

På en pub i nærheden sad Alex Shellum. Han oplevede også kaos, da angrebene fandt sted.

- Omkring klokken 22 kom en såret kvinde ind (på pubben, red.) og forsøgte at få hjælp. Det så ud, som om hun var blevet skåret i halsen, siger han til The Guardian.

- Til venstre for mig så jeg en person, der fik hjertemassage af ambulancefolk.

På samme pub sad også 54-årige Jeff Whitsey. Han fortæller også om den unge kvinde med skader i halsen.

- Det var et meget dybt stik. Der var blod overalt. Det var forfærdeligt. Helt forfærdeligt, siger han.

Politiet i London har oplyst, at der lørdag aften fandt to relaterede hændelser sted ved London Bridge og Borough Market. Ved broen kørte en hvid varevogn ind i mennesker. Efterfølgende kørte gerningsmændene til Borough Market.

Her hoppede tre mænd ud af køretøjet og begyndte at stikke folk ned.

I alt syv civile personer har mistet livet. 48 mennesker er blevet kørt på hospitalet.

Desuden er de tre attentatmænd blevet dræbt af betjente. De tre bar falske bombeveste, oplyser politiet.

/ritzau/