Video: Stjæler Tjekkiets præsident?

Tjekkiets præsident er blevet kult på YouTube på grund af optagelse, der viser ham score en kuglepen i Chile. Se videoen.

Screendump: Youtube Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En filmoptagelse af Tjekkiets præsident, Václav Klaus, der tilsyneladende stjæler en kuglepen under en pressekonference i Chile, er blevet kult på YouTube og har inspireret til en drilsk kampagne på Facebook.

Klippet fra præsidentens Chile-besøg, der blev vist på tjekkisk tv søndag aften, dukkede op på YouTube samme dag.

Hidtil har over en halv million mennesker set klippet.

Klaus, der sidder ved siden af Chiles præsident, Sebastián Piñera, åbner et etui med en kuglepen, der er anbragt foran ham på bordet. Det sker samtidig med, at den chilenske præsident entusiastisk byder Klaus velkommen.

Kuglepen forsvundet

Klaus tager pennen ud af etuiet, undersøger den nøje, fører listigt hænderne ned under bordet, rumsterer med sin jakkelomme, for derefter at tage hænderne op på bordet igen. Denne gang uden pennen.

Den 69-årige Klaus er ikke fremmed for international protokol. Han har været Tjekkiets præsident siden 2003 og var landets premierminister fra 1993 til 1997.

Tirsdag blev han i tjekkiske medier citeret for at sige, at det er "standard at tage en pen ved sådanne lejligheder". Samtidig understreger han, at pennen, der forsvandt, ikke var af guld.

Klippet har inspireret til en indsamling på Facebook til fordel for præsident Klaus. Facebook-siden opfordrer dets medlemmer til 2. maj at sende Klaus en kuglepen, da han "tilsyneladende ikke har noget at skrive med".

/ritzau/