Video får spekulation til at blusse op: Ville Warren ikke trykke hånd?

Demokraternes primærvalg nærmer sig, og en konflikt mellem to gamle venner spidser til. Nu nærstuderes en video, der lader til at vise, Elizabeth Warren undlade at trykke Bernie Sanders’ hånd.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De demokratiske præsidentkandidater Elizabeth Warren og Bernie Sanders har været venner i årevis. De havde endda aftalt, at de ikke ville angribe hinanden hårdt under valgkampen for at beskytte deres venstrefløjsalliance.

Nu er alliancen i fare for at sprænges. Og det hele bunder angiveligt i en samtale, som de to demokrater har haft i Elizabeth Warrens lejlighed.

Her skulle Bernie Sanders for omtrent et år siden have sagt, at han anså det som umuligt for en kvinde at vinde det amerikanske præsidentvalg. Det har flere kilder fortalt til CNN, og Elizabeth Warren har bekræftet historien.

I nat nåede striden et nyt niveau, da de seks førende demokratiske kandidater mødtes til den sidste TV-debat tre uger før det første primærvalg i Iowa.

Indledningsvist så det ud til, at Sanders og Warren var gode venner. De trykkede hånd. Men undervejs gik det skævt:

»Helt ærligt, så sagde jeg det ikke,« sagde Bernie Sanders, da han blev spurgt ind til historien om, at han skulle have anset det som umuligt for en kvinde at blive amerikansk præsident. Dermed beskyldte han indirekte Elizabeth Warren for at lyve om samtalen.

Efter debatten rakte Bernie Sanders sin hånd ud til Elizabeth Warren. Hun trak dog sin tilbage, og de to indledte en samtale. Det får spekulationerne til at florere:

Er våbenhvilen helt død?