Vicepræsident: Trumps førsteprioritet er at ophæve Obamacare

En række lovudspil vil sikre en rolig overgang for sygesikring efter Obamacare, siger Mike Pence.

Foto: JOE RAEDLE

USAs kommende vicepræsident, Mike Pence, siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at førsteprioritet for den nye Trump-administration er at ophæve og erstatte sundhedsreformen Obamacare.

- Det første skridt er at få ophævet Obamacare, hvorefter vi vil udvikle en ny plan, siger Donald Trumps kommende vicepræsident og tilføjer:

- Vi har udviklet en række lovudspil, som vil sikre en rolig og ordentlig overgang for sygesikring, efter at Obamacare er ophævet.

Præsident Barack Obamas store sundhedsreform, der i folkemunde kaldes Obamacare, har givet sundhedsforsikring til omkring 20 millioner amerikanere, som tidligere stod uden sundhedsforsikring.

Donald Trump har længe gjort det klart, at han vil af med Obamacare og i stedet skabe øget konkurrence mellem private forsikringer. Men han har også sagt, at der er gode aspekter ved Obamacare.

Obama har aftalt møder med en række af Demokraternes kongresmedlemmer for at diskutere forskellige strategier for, hvordan de kan afværge Republikanernes forsøg på at afskaffe Obamacare.

Sundhedsreformen blev vedtaget i 2010 men først fuldt indfaset i 2014.

/ritzau/Reuters