»Vi ser den mirakuløse overlevelse«

Den 24-årige Aimee Copeland er i bedring efter livstruende angreb fra kødædende bakterie. Et mirakel, mener faderen og lægerne.

Aimee Copeland har i to måneder kæmpet en brav kamp mod en kødædende bakterie. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det startede den første dag i maj med en hjemmebygget svævebane, men endte i et mareridt af en særegen slags, som stadig ikke er helt overstået.

Den 24-årige psykologi studerende Aimee Copeland styrtede ned fra svævebanen og fik en stor flænge i læggen, der måtte syes med 22 sting. Hun fandt nogle dage efter ud af, at hun var blevet smittet med den livsfarlige, kødædende og yderst aggresive bakterie Aeromonas Hydrophilli, som siden har bredt sig som en steppebrand i hendes krop.

Hun er dog i bedring nu, oplyser en række amerikanske medier. Det efter flere dages indlæggelse på sygehuset, som indtil nu har kostet en amputering af hele hendes venstre ben i kampen for at forhindre yderligere spredning af bakterien.

Faren Andy Copeland, som blandt andre NBC og CNN har talt med er yderst optimistisk efter at have talt med lægerne på hospitalet.

- Vi ser virkelig ikke den lidende side af det. Vi ser den mirakuløse overlevelse, siger han til CNN om episoden, som han også har skrevet om på sin Facebook-profil. Her skriver Andy Copeland. at lægerne kalder bedringen ufattelig og forbløffende.

Men hans datter er dog langt fra rask og tilstanden er stadig så kritisk, at hun kan risikere at få amputeret sine fingre. Men lægerne mener dog at have stoppet bakterien i at sprede sig yderligere.

Hun er også stadig afhængig af en respirator for at kunne trække vejret, men hun er ved bevidsthed, så hun kan kommunikere med familien ved hjælp af mundaflæsning.

Faderen er dog ikke tvivl om, hun kommer sig helt.

- Jeg mener, vi har sejret over døden her. Og det er ikke noget, der sker hver dag, sagde han til tv-programmet Good Morning America.