»Vi kan ikke lade endnu et fly forsvinde«

Det forsvundne malaysiske fly viser, at der er behov for at udstyre rutefly med sporingsudstyr, siger den internationale luftfartsorganisation.

Der er behov for at rutefly bliver udstyret med sporingsudstyr, mener den internationale luftfartsorganisation IATA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Paul Kane
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

MALAYSIA: Flyet MH370, der snart har været forsvundet i en måned, viser med al tydelighed et behov for at kunne spore rutefly.

Det siger Tony Tyler, der er generaldirektør i den internationale luftfartsorganisation IATA, i forbindelse med en konference om flysikkerhed, der foregår i Malaysia i disse dage.

»MH370 understreger behovet for at forbedre sporingen af fly. Vi kan ikke lade endnu et fly forsvinde,« siger Tony Tyler i en pressemeddelelse.

IATA har oprettet en arbejdsgruppe, der skal undersøge, hvordan der kan monteres permanente GPS-sporingssystemer på fly, så de ikke bare kan forsvinde.

»I en verden, hvor enhver bevægelse ser ud til at blive sporet, er det ufatteligt, at et fly bare kan forsvinde,« siger Tony Tyler.

MH370 forsvandt med i alt 239 personer om bord 8. marts under en flyvning fra Kuala Lumpur til Beijing. I sidste uge konkluderede myndighederne, at flyet er styrtet ned i Det Indiske Ocean ud for Australien, men trods intensiv eftersøgning har man endnu ikke fundet vragdele.