Vesteuropæiske lande ramt af stigende smittetryk – genindfører mundbind

I længere tid har coronasmitten været stigende i Østeuropa, men nu tager den også til længere mod vest, hvor flere lande genindfører restriktioner.

Ifølge Hollands sundhedsminister, Hugo De Jorge, får den stigende smitte landet til at overveje at genindføre de restriktioner, som Holland 25. september lagde bag sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bart Maat/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun i Danmark, at smittetallene stiger. Flere andre lande i Vesteuropa melder ligeledes om stigende coronasmitte og pres på hospitalerne. Det skriver Jyllands-Posten.

I Holland, Belgien og Østrig er der problemer med smittetrykket, og det til trods for at en stor andel af befolkningerne er færdigvaccineret i denne del af Europa.

Det er ikke mere end en måned siden, at Holland valgte at ophæve en stor del af restriktionerne. Derfor kommer det bag på landets sundhedsminister, Hugo De Jonge, at smittetallene er steget i det aktuelle tempo.

»Det går bare for hurtigt. Vi er nødt til at se i øjnene, at tallene stiger hurtigere og tidligere end forventet,« forklarer Hugo De Jonge.

Selvom 87 procent af den voksne hollandske befolkning har fået minimum det første vaccinestik, får de stigende smittetal landet til at overveje at genindføre restriktionerne.

Mandag genindfører Belgien mundbind

Jyllands-Posten skriver, at også Belgien er hårdt ramt af endnu en smittebølge, hvilket ifølge myndighederne følger i kølvandet på genåbning af samfundet.

De seneste ti dage har landet således oplevet mere end en fordobling i antallet af smittetilfælde. Onsdag lå tallet på 504 pr. en million indbyggere.

Hvad der førhen var restriktioner i regionale dele af Belgien, er nu blevet landsdækkende. For eksempel er mundbindet på ny obligatorisk i blandt andet biografer, supermarkeder, og butikker, og fra på søndag skal man kunne fremvise coronapas for at komme i fitnesscentre, på restauranter og natklubber, ligesom belgiere opfordres til at arbejde hjemme, hvis det er muligt.

Også længere mod nordvest, i Storbritannien, kæmper man med et højt smittetryk. Her går bekymringen blandt eksperter især på, at sundhedsvæsenet muligvis vil blive overvældet i begyndelsen af det nye år.