Vesten vil ikke lege med nogle af dem. Nu vil de styrke deres »kammeratlige venskab«

Putin har sendt et særligt brev til Nordkoreas Kim Jong-un. De to lande skal stå sammen mod trusler fra »fjendtlige militærstyrker«, lyder svaret.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, under et møde i Vladivostok i april 2019.  Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har siden invasionen af Ukraine mistet forbindelsen til størstedelen af Vesten.

Hvem henvender man sig så til? Jo, Nordkoreas leder, Kim Jong-un, kunne være et bud.

Putin har sendt et brev til Kim Jong-un i anledning af den nordkoreanske »befrielsesdag« 15. august, som markerer den dag, hvor Japans herredømme over den koreanske halvø sluttede.

I brevet skriver Putin, at han vil udvide de »bilaterale forbindelser« mellem de to lande, skriver The Guardian.

»Et tættere bånd vil være i begge landes interesser og vil bidrage til at styrke sikkerheden og stabiliteten på den koreanske halvø og nordøstlige asiatiske region,« som det lyder.

Kim Jong-un har efter sigende kvitteret med et brev til Putin, hvori han skriver, at venskabet mellem de to lande blev smedet med sejren over Japan under Anden Verdenskrig.

»Det kammeratlige venskab vil blive stærkere,« har Kim Jong-un have tilføjet ifølge BBC.

De to landes »strategiske og taktiske samarbejde, støtte og solidaritet« har nået et nyt niveau: For der er brug for sammenhold i deres fælles bestræbelse på at forpurre trusler og provokationer fra »fjendtlige militærstyrker«, som det ifølge BBC lyder fra den nordkoreanske leder.

Kim Jong-un præciserer ikke i brevet, hvilke »fjendtlige militærstyrker« han taler om. Men den nordkoreanske leder har tidligere brugt det udtryk om USA og dets allierede.

I juli anerkendte Nordkorea de to russisk-besatte »folkerepublikker« i det østlige Ukraine som uafhængige stater.