Verdensberømt miljøkriger arresteret i Tyskland

Miljøforkæmperen Paul Watson fra skibet »Sea Shepherd« arresteret på anklager fra Costa Rica, der forlanger ham udleveret.

Paul Watson. Fold sammen
Læs mere
Foto: GERARD JULIEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En fremtrædende havmiljøaktivist er blevet arresteret i Tyskland på baggrund af anklager fra Costa Rica om et ti år gammelt forhold.

Den arresterede er Paul Watson, der var kaptajn på skibet »Sea Shepherd«, som bærer samme navn som miljøorganisationen og som Paul Watson er grundlægger af, skriver nyhedsbureauet AFP.

Anklagerne fra Costa Rica mod Paul Watson går på, at han som fører af »Sea Shepherd« i 2002 i farvandet ud for Guatemala forstyrrede skibstrafikken under en aktion mod fiskerfartøjet »Varadero« fra Costa Rica, der blev grebet i ulovligt hajfiskeri.

Efter fangsten fik hajerne skåret finnerne af og smidt tilbage i havet. »Sea Shepherd« filmede fiskeriet og beordrede derefter fiskerfartøjet til at sejle i havn. Filmoptagelserne kom til at indgå i filmen »Sharkwaters«

Mandskabet på »Varadero« siger ifølge anklagerne, at »Sea Shepherd« forsøgte at slå dem ihjel.

Aktionen i 2002 skete ifølge organisationen på begæring af Guatemalas myndigheder, som også sendte et kystbevogtningsskib til at eskortere fiskerfartøjet i havn. Begivenhederne udviklede sig dog til, at kystvagten vendte sig imod »Sea Shepherd«, som derefter skyndsomst satte kurs mod Costa Rica. Her fandt og filmede mandskabet i øvrigt yderligere store mængder hajfinner, der lå stuvet af vejen i forskellige varehuse.

Paul Watson befinder sig nu bag tremmer, mens Costa Rica forlanger ham udleveret. Hans sag er dog allerede kommet op på EU-niveau. To europaparlamentsmedlemmer. Daniel Cohn-Bendit og José Bove har taget hans sag op og »håber at få stoppet det her nonsens«, som organisationen »Sea Shepherd«, udtrykker det.