Verdens største kødfabrikker er under voldsomt hackerangreb: Kødpriserne kan stige

En russisk hackergrupper menes at stå bag angrebet, der har lagt flere af verdens største kødfabrikker ned.

Det brasilianske selskab JBS ejer flere af de største kødfabrikker i USA. De seneste dage har tusindvis af ansatte ikke været i stand til at komme på arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jim Urquhart/Reuters/Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et stort hackerangreb har de seneste dage tvunget verdens største kødproducent, JBS, i knæ.

Flere af selskabets store fabrikker i USA, Australien og Canada har været tvunget til at holde lukket, efter at russiske hackere har taget kontrollen over computersystemerne.

Det skriver mediet Bloomberg.

Hackerne har krævet, at det brasilianske kødfirma betaler en stor løsesum for at få adgangen til computerne tilbage. Det er uvist, om JBS har efterlevet det krav. Dele af den ramte kødproduktion er på vej op i omdrejninger igen, mens andre fabrikker stadig ligger stille.

JBS fremstiller en fjerdedel af alt det oksekød, der eksporteres til det amerikanske marked, og leverer blandt andet til McDonalds. Angrebet og den stillestående produktion kan få kødpriserne til stige, skriver BBC.

Det Hvide Hus har taget kontakt til den russiske regering i sagen. Den amerikanske efterretningstjeneste er overbevist om, at det en russisk hackergrupper med navnet REvil, som står bag angrebet.

Den amerikanske regering har klaget til russerne over, at de ikke har gjort mere for at stoppe REvil i at operere fra Rusland, skriver Der Spiegel.