Verdens største kendte skelet af en triceratops skal sælges

Et cirka otte meter langt dinosaurskelet, der er omkring 66 millioner år gammelt, skal under hammeren i Paris.

Skelettet af den let genkendelige triceratops er omkring 66 millioner år gammelt. Sarah Meyssonnier/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det hidtil største kendte eksemplar af et skelet fra dinosaurslægten triceratops skal torsdag sælges på en auktion i Paris.

Skelettet er omkring otte meter langt og 66 millioner år gammelt.

Det er vurderet til en pris på omkring 1,5 millioner euro – svarende til knap 10 millioner kroner. Salgsprisen kan dog være svær at forudsige.

Triceratops, der var planteædende, er blandt de mest genkendelige typer af dinosaurer. Det latinske navn henviser til de tre store horn, som den har på hovedet: ét horn på næsen og to horn i panden.

Eksemplaret, der torsdag sælges, er over 60 procent intakt. Det otte meter lange skelet består blandt af et to meter bredt kranie.

Skelettet, der har fået tilnavnet Big John, blev fundet i den amerikanske delstat South Dakota i 2014 og efterfølgende samlet af eksperter i Italien.

Selvom skelettet er det største af sin slags hidtil, så ventes salgsprisen langtfra at nærme sig rekorden for dinosaurskeletter.

Rekorden blev sat for godt et år siden, da et 67 millioner år gammelt skelet af en tyrannosaurus rex blev solgt i New York. Prisen lød på 31,8 millioner dollar, hvilket svarer til over 200 millioner kroner.

Årsagen til den lavere pris på triceratopsskelettet er, at der allerede findes en lang række skeletter fra triceratops.

Det oplyser palæontolog Pascal Godefroit fra Det Naturhistoriske Museum i Bruxelles i Belgien. Han tilføjer, at prisen også er lavere, fordi eksperter har fået lov til at undersøge skelettet på forhånd.

Både private købere og eksempelvis museer kan købe skelettet, der torsdag sættes til salg. Alexandre Giquello fra auktionshuset i Paris fortæller, at det allerede er bekendt med en række mulige købere.

Ved en anden auktion i Paris sidste år lykkedes det ikke at sælge en række dinosaurskeletter, da ingen købere bød mindsteprisen.

/ritzau/AFP