Verdens rigeste tager på luksuriøse vaccinerejser

Det er nu muligt at kombinere coronavaccine, sol og luksusferie. Det britiske Knightsbridge Circle, som kalder sig for en »eksklusiv rejse- og livsstilsservice« tilbyder verdens rigeste luksuriøse vaccinerejser til blandt andet Dubai og Abu Dhabi.

20 procent af medlemmerne i den luksuriøse klub Knightsbride Circle har allerede været i Dubai eller Abu Dhabi på såkaldte »vaccinerejser«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ahmed Jadallah/Reuters/Ritzau Scanpix

Overalt i verden står folk i kø for at modtage en vaccine mod corona.

Men har man penge nok, kan man springe den lange kø over.

I hvert fald, hvis man er medlem af det britiske Knightsbridge Circle, som kalder sig for en »eksklusiv rejse- og livsstilsservice«.

Knightbridge Circle tilbyder medlemmer luksuriøse vaccinerejser til Indien og De Forenede Arabiske Emirater, hvor de kan kombinere ferie, sol og luksus med at blive vaccineret mod coronavirus.

»Det er, som om vi er pionerer inden for denne her form for luksusvaccineprogram,« siger en af grundlæggerne af Knightsbridge Circle, Stuart McNeill, til The Telegraph.

»Du tager væk et par uger til en villa i solskin, får dine stik, og så er det fikset.«

Rejser for en kvart million

De luksuriøse vaccinerejser har vist sig at være en succes blandt klubbens medlemmer.

Omkring 20 procent af medlemmerne har allerede været en tur i Dubai eller Abu Dhabi. En tur, der ifølge Stuart McNeill kan koste op mod 40.000 pund – altså mere end 330.000 kroner.

Og det er ikke alene rejsen, som koster penge. Knightsbridge Cirkle er en dyr klub at være medlem i med et årligt medlemsgebyr på 25.000 pund – mere end 200.000 kroner.

De svimlende høje beløb betaler så også typisk for yderst luksuriøse forhold, hvor privatfly, luksusvillaer med swimmingpools, private kokke og husholdning er en del af pakken, lyder det fra Stuart McNeill.

Moralsk ansvar

Med prioriteringslister over, hvilke sårbare der skal have vaccinen først herhjemme, virker princippet om at lade de rigeste komme forrest i køen måske en smule bizart.

Også den danske udviklingsorganisation Oxfam Ibis anser det for dybt problematisk, at folk bruger penge til at komme foran i køen.

»Det er helt absurd, at verdens rigeste nu kaster sig ud i vaccineturisme for at springe køen i deres hjemlande over,« siger generalsekretær for Oxfam Ibis Kristian Weise til TV 2.

Ifølge Stuart McNeil har klubben »et moralsk ansvar« for, at det er de mennesker, som har brug for vaccinen, som får den, hvilket er grunden til, at de har valgt, at ingen personer under 65 år kan få vaccinen gennem Knightsbridge Circle.

»Hvis du er en 35 år gammel ung mand, der går i fitnesscenter to gange om dagen, har du ingen chance for at få vaccinen igennem os. Det er helt sikkert,« siger han.

Da mediet The Telegraph nævner, at det jo er de mest privilegerede mennesker, som har økonomien til at rejse afsted på den type luksusvaccinerejser under en pandemi, svarer grundlæggeren Stuart McNeill:

»Det er rigtigt. Men det er helt bestemt en god ting, at de bliver immune.«