Verdens ledere har vedtaget globale 2030-mål i New York

På det årlige FN-topmøde i New York har verdens ledere vedtaget 17 nye mål for bekæmpelse af fattigdom, der skal indfries inden 2030.

FNs generalsekretær, Ban Ki-moon med Lars Løkke Rasmussen på FNs generalforsamling, der får deltagelse af over 150 statsledere fra hele verden. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE SEGAR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Fra talerstolen i FNs hovedkvarter i New York har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) netop konstateret, at verdens ledere har vedtaget 17 nye globale 2030-mål, der blandt andet skal være med til at bekæmpe fattigdom i verden. Det skriver AP på Twitter.

Lars Løkke Rasmussen står qua Mogens Lykketofts (S) formandspost for FNs Generalforsamling i spidsen for FN-topmødet.

De 17 nye FN-mål er globale mål for fattigdomsbekæmpelse og bæredygtighed, og de vil gælde for alle medlemslande frem mod 2030.

Statsministeren opfordrede tidligere fredag verdens lande til at huske på, hvor langt man kan nå med samarbejde.

»2015 er et vigtigt år for FN, som fylder 70 år. Jubilæet for FN-pagtens underskrivelse er en god anledning til at huske på, hvor langt verdenssamfundet kan nå, når vi sætter ambitiøse mål og finder fælles løsninger på de globale udfordringer,« lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Han satte også fokus på, at den private sektor skal spille en stor rolle i kampen om at nå målene:

»Vi skal også i højere grad engagere den private sektor i det globale udviklingsarbejde. Der er behov for fælles løsninger og en samlet indsats fra alle aktører for at nå målsætningerne i 2030«.