Verdens ældste mand er død

Den 111 år gamle Alexander Imich blev interviewet den 9. maj i år og viste ved den lejlighed diplomet fra Guinness World Records frem: Han var på det tidspunkt og frem til sin død verdens ældste mand. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE SEGAR

Verdens ældste mand, den 111 år gamle Alexander Imich, er død. Det oplyste en talsperson for ældreboligerne Esplanade Manhattan i New York, hvor han tilbragte den sidste del af sit liv, mandag.

Alexander Imich blev født i Polen i 1903 og overlevede blandt andet et ophold i en sovjetisk Gulag-arbejdslejr.I 1950'erne emigrerede han til USA, hvor han blandt andet studerede okkutisme. I 1995 redigerede han - i en alder af 92 år - bogen 'Utrolige fortællinger om det paranormale'

Imich, som aldrig var nogen stor ædedolk, men holdt meget af chokolade og kylling, fyldte 111 år i februar og overtog i april titlen som verdens ældste mand. Den titel overgår nu til japaneren Sakari Momoi, der blev født den 5. februar 1903 - en dag efter Imich. Verdens ældst kvinde er også japaner: Misao Okawa er 116 år gamle.

Alexander Imich, der aldrig fik nogle børn, gav sine gode gener æren for sit lange liv.

- Min far levede til han var oppe i 90'erne.

- Men det liv,  du lever er lige så vigtigt, eller måske vigtigere, end længden på dit liv, sagde han i maj måned i et interview til nyhedsbureauet Reuters.