Verden rundt

Banankur skal få halskæde ud af maven på tyv

INDIEN: Han stjal en guldhalskæde og må nu gå for vand og bananer. 30-årige Anil Yadav fra Indien slugte en stjålet guldhalskæde, da han mandag blev fanget af politiet, og nu forsøger man at skaffe smykket ud af tyvens mave og tilbage til den rette ejer - en 52-årig kvinde - ved at fodre Anil Yadav med bananer og væske. Det skriver UPI.com onsdag.

Da politiet fik fat på smykketyven havde han ikke nogen halskæde på sig, men røntgenbilleder viste senere, at der lå en kæde i mandens spiserør.

Ifølge politiet har halskæden siden bevæget sig ned i Anil Yadavs mave, og de forsøger altså nu at tilvejebringe tyvegodset ved at fodre den 30-årige inder med bananer og væske i håbet om, at kosten vil gøre det muligt ham at aflevere smykket tilbage i sin afføring.

BNB

Instagram hjælper koma-ramt amerikaners hukommelse

USA: I efteråret 2014 gik Jospeh Miller i koma efter en alvorlig blodprop i hjernen. To uger senere vågnede han op og kunne intet huske, men så fandt han billederne på sin Instagram-profil, og det hjalp hukommelsen på vej. Det skriver ABC News.

Den nu 25-årige amerikaner havde ganske vist svært ved at huske kodeordet, men da han endelig kom ind, ville begejstringen ingen ende tage.

»Billederne fangede min opmærksomhed, og jeg læste billedteksten og kunne pludselig huske det,« siger Joseph Miller til ABC News.

Han vil fortsætte med at bruge sin Instagram-side til at genkalde, hvordan hans liv var, før han gik i koma og til at finde ud af, hvad han godt kunne lide at lave.

I fremtiden vil Joseph Miller gerne være talsmand for unge, der bliver ramt af blodpropper i hjernen.

BNB

Politimand sagsøger chefer for at straffe ham for Snoop Dogg-billede

USA: En politimand i Texas føler sig uretfærdigt irettesat af sine chefer, efter han stillede op ved siden af rapperen Snoop Dogg og fik taget et billede.

Derfor har han nu sagsøgt sine overordnede, skriver Huffington Post.

Betjenten arbejde efter eget udsagn frivilligt som vagt til en musikfestival iført sin uniform, da Snoop Doggs assistent tog et billede af de to og offentliggjorde det på Instagram.

Men det var uanstændigt, mente altså arbejdsgiveren, der efterfølgende irettesatte ham for at kaste skam over uniformen ved på den måde at posere »med en offentlig figur, der har en velkendt kriminel baggrund med talrige anklager om stoffer«, som der ifølge Huffington Post står i sagsanlægget.

BNB

Ny medicin kan fjerne dobbelthagen

USA: Har man lidt ekstra flæsk hængende under kæben, er der måske hjælp på vej.

I hvert fald har de amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndigheder (FDA) netop godkendt et nyt produkt, der kan få dobbelthagen til at skrumpe. Det skriver ABC News.

Produktet hedder Kybella og består ifølge producenten, Kythera Biopharmaceuticals, af en syre, der indgår i kroppens naturlige nedbrydning af fedt.

»Det forstyrrer fedtcellen. Når fedtet forsvinder, forsvinder det permanent,« forklarede doktor Derek Jones ifølge ABC News, da han i marts præsenterede Kybella for FDA.

Produktet skal sprøjtes direkte ind i dobbelthagen, hvor det ødelægger fedtcellernes membraner og får dem til at sprænges.

Det tager to til tre dage at hele, og plaster eller forbindinger er ikke nødvendigt.

Inden Kybella blev godkendt, er midlet blevet testet i studier med 2.600 patienter. Kybella forventes at komme på markedet i juni.

BNB

Baby født med 12-tal i panden

SYDAFRIKA: Mens de fleste unge herhjemme bruger deres studietid på at jagte tolvtallet, skal den nyfødte Hanru van Niekerk ikke spejde så langt.

Den nyfødte dreng, der blev født for få dage siden, er således blevet undfanget med et fødselsmærke-formation i panden, der danner et perfekt tolvtal, skriver den engelske avis Express. Og billederne viser da ganske rigtigt også, at tallene »1« og »2« står i korrekt rækkefølge.

Barnet mormor fortæller til avisen, at man først opdagede det særegne fødselsmærke et par timer efter, Hanru var blevet født. Familien tager i øvrigt ikke så tungt på fødselsmærket. Læger har nemlig forsikret dem om, at mærket gradvist vil forsvinde i løbet af de kommende år.

BNB