Ventilatorer sættes til salg til overpris i Sverige: »Jeg er i besiddelse af den sidste ventilator i varehuset«

Flere sælgere forsøger at udnytte, at det er varmt, og butikker er tømt for ventilatorer til at nedkøle.

Sommerens høje temperaturer har fået flere butikker til at melde udsolgt af kølende blæsere. Det har resulteret i en voldsomt prisstigning i salget på ventilatorer. En sælger har taget 1500 svenske kroner for en blæser, han har købt for 179. Fold sammen
Læs mere

Sommerens høje temperaturer har fået flere butikker til at melde udsolgt af kølende blæsere. Det samme gælder i Sverige, hvor private forsøger at sælge ventilatorer til overpris.

Det oplyser SVT.

En sælger på en hjemmeside skriver eksempelvis:

»Jeg er i besiddelse af den sidste ventilator i varehuset. Sælges nu til højeste bud! Det er en stor ventilator med fjernbetjening og hele molevitten.«

Sælgeren kræver 1500 svenske kroner, selv om den blev købt til 179 kroner. En anden sælger har ifølge mediet sat en blæser til salg for 1500 svenske kroner, selv om den har været til salg for 50 svenske kroner.

SVT har snakket med en sælger, som kræver over 1000 svenske kroner for en bordblæser og gulvblæser, som i butikkerne ville koste nogle hundrede kroner.

»Eftersom efterspørgslen er så stor, gør det mig ingenting. Jeg tjener jo mine penge. Jeg sammenlignede med andre priser. Og det er ikke sådan, at jeg tvinger nogen til at købe dem,« siger den mandlige sælger til mediet.

Selv om det måske kan virke urimeligt at udnytte varmen til at sælge blæsere til overpris, er det ikke ulovligt.

/ritzau/