Venstre vil skærpe kursen over for Tyrkiet med sanktioner og hjemkaldelse af ambassadøren

Venstre vil indføre sanktioner mod Tyrkiet og alle de lande, der laver en handelsboykot af Frankrig.

Franske soldater står vagt foran Notre-Dame-kirken i Nice efter angrebet torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix

Venstre indkalder Det Udenrigspolitiske Nævn til et ekstraordinært møde på grund af Muhammed-krisen mellem Frankrig og Tyrkiet.

»Krisen på grund af Muhammed-tegningerne har udviklet sig meget alvorligt, så vi indkalder nævnet for at diskutere situationen,« siger Venstres medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn Michael Aastrup Jensen.

Det kan Venstre godt, fordi partiet har de fire medlemmer, der skal til, for at hasteindkalde til et møde.

Samtidig har Venstre opfordret udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til at hjemkalde Danmarks ambassadør i Tyrkiet for at vise støtte til Frankrig, og at Danmark stiller sig i spidsen i Det Europæiske Råd til at indføre sanktioner ikke alene mod Tyrkiet, men også mod de lande, der har indført handelsboykot af franske varer.

»Det her er også et angreb på EU, og derfor er det vigtigt, at vi samlet sender et kraftigt signal om, at et angreb på Frankrig også er et angreb mod samtlige EU-lande,« siger Michael Aastrup Jensen til Berlingske.

»Hvis et land indfører en handelsboykot mod Frankrig, så er det en handelsboykot mod hele Europa. Det skal vi ikke sidde overhørig. Det er nu, at vi skal vise omverdenen, at de europæiske lande står sammen i kampen for ytringsfriheden,« siger han.

»Frankrig skal ikke stå alene i kampen for ytringsfriheden – en kamp, der allerede har kostet store ofre,« siger Michael Aastrup Jensen, der henviser til angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i 2015, drabet på skolelæreren Samuel Paty og knivangrebene i Nice torsdag, der har kostet mindst tre personer livet.