Venezuelas vicepræsident raser over USAs narkobeskyldninger: »Imperialistisk aggression«

Nu kommer reaktionerne på, at Venezuelas vice-præsident er kommet på en sanktionsliste over »folk med en ledende rolle inden for narkohandel«.

Venezuelas  præsident Nicolas Maduro (R) and vicepræsident Tareck El Aissami - sidstnævnte er sat på en amerikansk sanktionsliste over folk med »en ledende rolle inden for narkohandel« Fold sammen
Læs mere
Foto: JUAN BARRETO

Det er en »imperialistisk aggression,« skriver Venezuelas vicepræsident Tareck El Aissami på twitter efter beskyldninger om, at han er involveret i narkohandel.

I går offentliggjorde det amerikanske finansministerium, at Venezuelas vicepræsident, Tareck El Aissami, er blevet sat på en sanktionsliste over personer med en ledende rolle inden for narkohandel. Ifølge finansministeriet var El Aissami bagmanden bag narkosendinger på op til 1000 kilo til både Mexico og USA, skriver ritzau.

Det betyder, at Trump-administrationen har indført en række sanktioner mod vicepræsidenten. Den amerikanske regering sanktionerer også Samark López, en velhavende venezuelansk forretningsmand, som menes at være El Aissami frontmand.

Blandt andet bliver 13 virksomheder, der ejes eller kontrolleres af Samark López, herunder fem i Florida, blokeret, og begge mænd vil blive forment adgang til USA, skriver The Guardian.

Infam aggression

Efter at have været stille i nogle timer, er Tareck El Aissami røget til tasterne med en række tweets.

»Personligt betragter jeg denne miserable og infame aggression som en anerkendelse af min tilstand som anti-imperialistisk revolutionær. Vi vil sejre!,« skriver han blandt andet.

Clinton banede vejen

Det er regler vedtaget under Clinton-administrationen, som gør det muligt at gå efter personer, der er mistænkt for at have narkoforbindelser, skriver Guardian.

De amerikanske embedsmænd understreger, at sanktionerne udelukkende er rettet mod enkeltpersoner og navngivne virksomheder og sker ikke for at sende en besked til »hr Maduros venstreorienterede regering,« skriver Financial Times, som dog mener, at sanktionerne kan forværre det i forvejen anstrengte forhold mellem USA og Venezuela og føre til (endnu) flere spændinger i landet, som kritkerere mener har udviklet sig til en »narkostat«.

El Aissami har desuden været mål for amerikanske undersøgelser i flere år – tilbage fra sine dage som indenrigsminister, hvor snesevis af falske venezuelanske pas endte i hænderne på folk fra Mellemøsten, herunder formodede medlemmer af Hizbollah.