Venezuelas valuta er nu mindre værd end World of Warcraft-penge

Bolivaren er nu mindre værd end guld fra Azeroth - Ved du, hvad det betyder, er du nok mindst én af to ting: Fra Venezuela og/eller flittig spiller af computerspillet World of Warcraft.

Venezuelas valuta er nu i så ringe kurs, at den er blevet overhalet af det virtuelle »guld« som handles i computerspillet World of Warcraft. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRIZIO BENSCH

Venezuelas møntfod, Bolivaren, er nu faldet så meget i værdi, at den er mindre værd, end det fiktive »guld« som handles i computerspillet World of Warcraft. Det skriver Fortune Magazine.

Landet befinder sig i øjeblikket i en dyb politisk og økonomisk krise bl.a. i kølvandet på voldsomme protester mod Venezuelas præsident Nicolás Maduro. Siden april har demonstranter været massivt til stede i gaderne i opråb mod præsidenten, som nægter at gå af inden hans embedsperiode slutter i 2019.

I mandags nedlagde USA’s regering sanktioner mod Venezuela og indefrøs Nicolás Maduros midler i USA. Det blev gjort med en stempling fra Washington, der betegnede Venezuelas præsident som en »diktator«. Nicolás Maduro erklærede sig i søndags som sejrherre i en valgafstemning, der vil forære Maduros socialistiske parti langt større magt.

Ifølge it-virksomheden Smartmatic, der siden 2004 har samarbejdet med Venezuela om landets valgsystem, er der ved søndagens valg blevet fusket med ca. 1 mio. stemmer. Det meddeler Ritzau.

Kursen på den venezuelanske Bolivar Fuerte er nu nede på omkring 0,6 kr. og en Twitter-bruger påpegede den 15. juli, at kursen nu var overgået af de fiktive penge, som handles med i World of Warcraft.

»Det skete igen, WoW guld er mere værd end den venezuelanske Bolivar,« skriver brugeren Kaleb på Twitter.

World of Warcraft benytter sig af såkaldte WoW Tokens, som man køber for rigtige penge. De kan bruges til at købe mere spilletid for eller til at købe forskelligt udstyr til sin spilkarakter. De kan købes for enten 20 dollars svarende til 125 kr. eller for »guld«, man kan optjene ved at løse missioner i spillet.

Ifølge en hjemmeside, der følger valutakurserne for WoW Tokens koster én Token 135,253 (onsdag eftermiddag). Omregnet til dollars bliver det til 6,75 dollars pr. Token svarende til 42 kr.

Og dermed er spillets virtuelle penge nu næsten dobbelt så meget værd som Venezuelas valuta.

På Twitter skriver flere brugere med galgenhumor, at landet – løst oversat – er »på røven«, og mange ser det paradoksale i, at det virtuelle krigsspils valuta nu er mere værd, end det virkelige kriseramte land.

Søndagens afstemning har givet en ny forfatningsgivende forsamling mandat til at træffe beslutninger uden om parlamentet til klar fordel for Nicolás Maduros parti. Kritikere kalder det en overgang til diktatur.