Venezuela hæver mindstelønnen

Venezuelas præsident, Hugo Chavez, annoncerer en stigning i mindstelønnen i det sydamerikanske land og udnævner samtidig en ny finansminister.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venezuelas præsident, Hugo Chavez, har fredag udnævnt den venstreorienterede økonom Jorge Giordani til ny finansminister.

Økonomen beholder samtidig sit nuværende job som økonomisk planlægningsminister. Den tidligere finansminister Ali Rodriguez, en anden venstreorienteret veteran, bliver landets nye elektricitetsminister.

I sin årlige tale til landets parlament annoncerede Chavez også en 10 procents stigning i minimumlønnen i Venezuela fra 1. marts. Den efterfølges af endnu en stigning i september på 15 procent.

Chavez siger, at han sigter på at styrke landets valuta over for dollaren.

Venezuela har devalueret sin valuta, bolivaren, med 50 pct. fra 2,15 bolivar til 4,30 bolivar for en dollar. Devalueringen er den første siden marts 2005.

Devalueringen fik i weekenden venezuelanere til at stå i lange køer foran især elektronikforretningerne for at sikre sig cd-afspillere og I-pods, inden de blev dobbelt så dyre i den lokale valuta.

Venezuela har tidligere haft enorme inflationsproblemer, men landets valuta har stort set været stabil siden 2005. Imidlertid valgte præsident Hugo Chavez før sidste weekend at devaluere landets valuta for at øge statens olieindtægter, men samtidig bliver importerede varer dyrere.

/ritzau/Reuters