Vatikanets kassemester granskes for seksuelt misbrug

Australsk kardinal bliver undersøgt af politi i landet som følge af beskyldninger om overgreb på mindreårige.

Den australske kardinal George Pell er udsat for beskyldninger om sexovergreb. Reuters/© Alessandro Bianchi / Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Australsk politi er begyndt at undersøge en sag om børnemisbrug, der indebærer beskyldninger mod den ansvarlige for Vatikanets finanser, den australske kardinal George Pell. Det skriver australske ABC News.

Det er endnu ikke sikkert, at politiet vil åbne en sag mod Pell.

- Det kommer an på, hvordan efterforskningen forløber, siger politikommissær i delstaten Victoria Graham Ashton ifølge nyhedsbureauet AFP.

George Pell er den højest placerede australier i den katolske verden.

Han blev direkte anklaget for at stå bag adskillige forulempelser af mindreårige i en dokumentarserie på australske ABC.

Beskyldningerne drejer sig om overgreb, der daterer sig tilbage til 1970'erne og op til 1990'erne.

George Pell blev ærkebiskop i Melbourne i 1996 og senere også ærkebiskop i Sydney i 2001. I 2014 overtog han rollen som finansiel styrmand i Vatikanet.

Ifølge ABC har politiet indtil videre fået forklaringer fra både anklagere, vidner og familiemedlemmer.

George Pells kontor i Vatikanet siger i en meddelelse, at anklagerne er "totalt grundløse og fuldstændig forkerte".

- ABC har ingen ret til at ødelægge uskyldige menneskers gode ry. Kardinal Pell har ligesom alle andre, der bliver udsat for sådanne beskyldninger, og som aldrig har været stillet for en domstol, ret til at blive betragtet som uskyldig, står der i meddelelsen.

- Selv om kardinalen ikke ønsker at påføre skade til de mennesker, der beskylder ham for seksuelle krænkelser og overgreb, så er sandheden, at de tager fejl, står der videre.

George Pell har tidligere udtalt, at den katolske kirke foretog "katastrofale valg", da den valgte ikke at tro på misbrugte børn, som beskyldte præster og embedsmænd fra kirken for overgreb.

/ritzau/