»Vat-Pind« hyldet for opsang om Nice-terror - andre kalder ham landsforræder

»De mennesker, der i dag på min væg taler om enhver muslim som terrorist, har intet at gøre på min væg - og jeg har slettet dem«.

Justitsminister Søren Pind (V). Fold sammen
Læs mere

Terrorangrebet i Nice har fået mange danske politikere til tasterne, blandt andre Lars Løkke Rasmussen, Mette Frederiksen og Pernille Skipper.

Ingen er dog nået så langt ud med sit budskab som Venstres justitsminister Søren Pind, der lagde dette opslag på Facebook fredag morgen klokken 08.37:

Han skriver videre, at mange af islam-kritikerne på hans Facebook-væg tilhører de samme kredse, der i sin tid modsatte sig dansk engagement i Syrien, fordi »de dernede intet havde med os at gøre«.

»Meget af det udtrykt i betydelig mindre flatterende ordbrug - jo Go'morgen... Mennesker har fødder. Og de går på dem, om nødvendigt. Og nu sidder vi i suppedasen.«

»Til alle kravene om "handling": de danske myndigheder er beredte og har været det gennem nogen tid. Der er handlet. Lad os i stedet for at råbe i mørket og splittes, samle os i sorgen over de døde og sårede og vise vores støtte til Frankrig,« slutter Søren Pind.

Klokken 12.30 - godt fire timer efter opslaget røg på - havde 6.600 personer reageret, 553 delt og 403 kommenteret, blandt andre denne bruger som Søren Pind to timer senere sender et svar til:

Berlingske var det første medie til at bringe historien om Sørens Pinds 'Nice-kommentar', og debatten på Facebook blev hurtigt rødglødende.

Enkelte brugere kalder Søren Pind for landsforræder og vat-Pind, mens langt størstedelen støtter justitsministerens opsang.

Flest likes får brugeren bag denne kommentar:

»Endelig en person som forsvarer muslimerne - og så kommer alle de smålige, patetiske, indelukkede mennesker ud og kalder ham landsforræder. Hvornår får i hjernekapacitet nok til at forstå, at der er forskel på muslimer og en flok psykopater. Bare brug jeres energi på at hade muslimer i stedet for at tænke på, at de er hårdest ramt, når sådan noget sker.«