Var det en aprilsnar? Her er de britiske avisforsider dagen efter endnu fire nejer i Brexit-land

Fire alternative forslag til Brexit er blevet nedstemt, og nu spekulerer de britiske medier i, om et nyvalg kan være på vej i Storbritannien. Berlingske giver her et overblik over de britiske forsider.

Tirsdag har Theresa May indkaldt den britiske regering til et fem timer langt møde på Downing Street. Her forventer flere britiske aviser, at hun vil true med nyvalg og lang forlængelse af Brexit, hvis ikke de retter ind og stemmer hendes skilsmisseaftale igennem i denne uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK DUFFY

Mandag aften led Theresa Mays modstandere fire snævre nederlag.

Men betyder det så egentlig, at premierministeren omvendt har fået en sejr? Er Storbritannien længere fra eller tættere på en løsning end før? Eller var det hele mon bare en aprilsnar?

Cirka sådan lyder spekulationerne på de britiske avisforsider tirsdag morgen, efter at parlamentsmedlemmerne mandag nedstemte fire alternative forslag til Theresa Mays skilsmisseaftale. Det blev et nej til en folkeafstemning, nej til et permanent medlemskab af EUs toldunion og nej til den såkaldte Norge-løsning.

Berlingske giver her et overblik over de britiske avisforsider.

»Det er tilbage til start!« lyder overskriften på forsiden af Daily Mail, hvor mandagens afstemning beskrives som en »farce«. Tirsdag har Theresa May indkaldt regeringen til et fem timer langt møde, hvor et nyt parlamentsvalg blandt andet rygtes at være på dagsordenen. Det bliver »mødet over alle møder«, skriver avisen.

The Guardian fokuserer også på mødet. Her bliver der blandt andet skrevet, at parlamentet endnu en gang er gået i hårdknude, og at det stadig er uklart, hvilken retning May vil gå i, selv om hun nu har indkaldt regeringen til et »fem timer langt showdown«​.

The Daily Telegraph forventer, at May nu kan bruge mandagens afstemning til sin egen fordel. Mens Brexit-alternativerne er blevet nedstemt, forventer avisen nu, at hun vil true de konservative Brexit-tilhængere med et nyvalg og en lang forlængelse af Brexit på tirsdagens møde.

Måske kan dét scenarie få dem til at bakke hendes aftale op i stedet, skriver The Daily Telegraph. Den forventes hun stadig at sende til afstemning igen.

The Times ser mandagens nederlag som en sejr for May. Her lyder det – ligesom hos The Daily Telegraph – at hun kan bruge mandagens afstemning som afsæt for at få stemt sin egen aftale igennem i Underhuset. Ellers kan der vente parlamentsvalg.

Hos The i er overskriften anderledes kryptisk. »Aprilsnar«, står der her med store bogstaver på forsiden. Så er det op til læseren at vurdere, om magasinet mener, at hele afstemningen må have været en vittighed, eller om udtrykket hellere skal forstås mere bogstaveligt: at selve parlamentsmedlemmerne er aprilsnarre.

Hos Brexit-tilhængerne på Daily Express er der forargelse: »Vi stemte for Brexit, men det eneste, I siger, er nej,« står der på forsiden.

»Parlamentsmedlemmerne fejler igen med kun ti dage til Brexit,« skriver avisen.