Var den svenske konge virkelig på sexklubber?

Rygterne om Carl XVI Gustafs besøg på sexklubber aflives i ny bog om kongens liv.

Sveriges Kong Carl XVI Gustaf og dronning Silvia. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM HONG-JI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2010 skabte det svenske overskrifter, at en afslørende bog om den svenske konge påstod, at han havde levet et udsvævende liv. Bogen "Carl XVI Gustaf: Den motvillige monarken" var skrevet af Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher og Tove Meyer og den hævdede, at kongen havde besøgt sexklubber.

Nu kommer en ny bog, der hævder, at den forrige bog byggede på løse rygter og manipulerede med kilderne. Det er Desiree Ahokas Shein og Dick Harrison, der udgiver bogen "Från en säker källe...". Heri hævder de, skriver Svenska Dagbladet, at ingen af påstandene var sande. I bogen fra 2010 blev det påstået, at kongen udgjorde en sikkerhedsrisiko, fordi han besøgte sexklubber, der var ejet af kriminelle kredse.

Bogen fra 2010 skabte en skandale i Sverige og en af konsekvenser var, at kredse udsendte en falsk mønt med teksten "Vår horkarl til kung".

I Svenska Dagbladet skriver Desiree Ahokas Shein, at bogen var en blanding af løgne og manipulerede påstande.

Hun skriver, at 2010-bogens hovedvidne hævdede, at hun serverede champagne for kongen på en stripklub ved De olympiske Lege i Atlanta i 1996, men kilden er en løgner og hun var kendt for at lyve. I bogen påstås det tillige, at Madonna havde besøgt samme stripklub, men fra Madonnas stab siges der, at Madonna overhovedet ikke besøgte pågældende klub i 1990erne.

Shein efterlyser i en kronik en debat om, hvor meget man kan tillade sig at fremkomme med udokumenterede påstande. Hendes og kollegaens bog udgives på torsdag i denne uge.