»Vandrende Tudse« har fundet vejen til monstersucces

Wang Chao var i fjor på tiendepladsen over de bedst indtjenende internetforfattere i Kina.

ARKIVFOTO: Beijing  / AFP FOTO / Nicolas ASFOURI Fold sammen
Læs mere
Foto: NICOLAS ASFOURI

»Jeg er en professionel forfatter, så jeg bliver nødt til at skrive hver dag, uanset om jeg føler mig inspireret eller ej. For at sikre kvaliteten tænker jeg hele morgenen over, hvad jeg vil skrive, og så skriver jeg et par timer efterfølgende.«

Sådan forklarer 42-årige Wang Chao, der i Kina er bedre kendt under sit pseudonym »Vandrende Tudse«, om sin monstersucces. I fjor var han med en indtjening på det, der svarer til omkring halvanden million kr., på en tiendeplads på listen over kinesiske internetforfattere med den bedste indtægt.

»Vandrende Tudse« er stadig langt efter listens suveræne etter, der indkasserede over hundrede millioner kroner. Men tiendepladsen er nok til, at Wang Chao er en stjerne i Kinas internetlitteraturkredse.

Han har også været i gang længe. Helt præcis 2.127 dage, kan man læse på Kinas største portal for internetlitteratur, hvor han udgiver sine værker. Dem har der været 13 af til dato. Den seneste er i fuld gang og handler om en pige, der finder ud af, at hun har monstergener. Handlingen udspiller sig i en moderne fremtidsby.

»Onlinelitteratur er mere interessant og underholdende. I en fantasy-novelle er der ingen restriktioner. Og så er det mere selvtilfredsstillende. Mange forfattere af onlin noveller skriver for deres egen skyld, fordi det gør dem glade,« siger Wang Chao.

Da »Vandrende Tudse« begyndte at publicere sine skriverier på nettet, var der ingen penge i det. I dag tjener han godt både på abonnenter, der følger hans noveller, og på rettigheder til teksterne. De fleste af hans læsere er unge kinesere i 20erne og starten af 30erne. Typisk er de første par kapitler gratis, hvorefter læseren bliver opkrævet et mindre beløb pr. tusind kinesiske tegn.