Valgsejr til Thaksins allierede i Thailand

Den thailandske militærjuntas værste modstander, Folkemagtspartiet, vinder søndagens parlamentsvalg, viser valgstedsmålinger.

Søndagens parlamentsvalg i Thailand blev en klar sejr for partiet, der støtter den afsatte premierminister Thaksin Shinawatra, hvilket opfattes som en massiv afstandtagen fra militærkuppet i landet i 2006.

Da 86 procent af stemmerne var optalt stod Folkemagtspartiet, PPP, der er tæt knyttet til Thaksin, til at få 231 af de 480 pladser i parlamentet. Talsmænd for PPP sagde, at partiet ville danne en koalitionsregering.

PPP-lederen Samak Sundaravej sagde, at Thaksin havde telefoneret til ham for at lykønske ham, hvilket udgør et problem for hæren, som har opfattet valget som en mulighed for at få alle til glemme Thaksin.

- Det er en sejr for dette land, sagde Samak på en pressekonference, hvor han udtrykte klar forventning om at blive premierminister.

Ifølge en anden måling fra instituttet Suan Dusit får PPP imidlertid flere end 250 pladser, hvilket i givet fald vil være en overraskende stor fremgang og samtidig betyde, at partiet alene får flertal i parlament og kan danne regering.

/ritzau/Reuters