Valgsejr sender Christie til tops som præsidentkandidat

Republikanske Chris Christie genvandt tirsdag posten som guvernør i New Jersey. Dermed er Christie stor favorit til at blive republikanernes præsidentkandidat i 2016.

Chris Christie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kena Betancur

USA: Det republikanerne parti fik tirsdag en stærk kandidat til præsidentvalget i 2016, da New Jersey guvernør, Chris Christie, genvandt titlen med en storsejr på, 20 procentpoint ned til demokraternes modkandidat, Barbara Buono, skriver Reuters.

»Vi har vundet en stor, stor sejr i aften,« sagde Chris Christie efter valgsejren.

»Jeg er ikke gået efter en ny valgperiode for at udrette småting - jeg er gået efter en ny valgperiode for at få afsluttet min mission.«

Chris Christie har vundet mange stemmer blandt kvinder, sorte og latinamerikanere. Det er grupper, som republikanerne ellers typisk har svært ved at finde oppakning hos.

Dermed er den 51-årige guvernør et godt bud på en kandidat til det amerikanske præsidentembede om tre år i en tid, hvor republikanerne er ramt af en politisk splittelse og upopularitet - især på grund af landets budgetkrise for nylig.

Christie er samtidig også fortaler af et samarbejde på tværs af de politiske fløje. Det budskab sendte den genvalgte guvernør også til hovedstadens politikere tirsdag.

»Jeg ved, at hvis vi kan gøre det i New Jersey, så burde folket i Washington måske stille TVet ind og se, hvordan det skal gøres,« sagde Chris Christie ifølge Reuters.

Mitt Romney , der i 2012 var republikanernes præsidentkandidat, sagde for nylig, at han ser en oplagt kandidat i Chris Christie.

»Chris kunne nemt blive vores nominerede og redde vores parti og hjælpe med at få landet tilbage på rette spor,« sagde Romney søndag til NBC.

Chris Christie har selv været vag med at omtale et muligt kandidatur til præsidentposten, men har på den anden side ikke afvist muligheden.