Valgkampens største dummerter

Både Barack Obama og John McCain har sagt ting under valgkampen, som de sikkert fortryder. Se otte bud på de værste dummerter.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er os, vi har ventet på
Republikanerne vil forsøge at tegne billedet af Barack Obama, som en flot tom skal uden indhold – en kendis, der kan få alting til at lyde flot, men som ikke har noget at byde på.

Den bedste hjælp hertil får de fra Obamas kampagne og hans tilhængere, der er rigtigt gode til at lave fejende flotte begivenheder og imponerende taler.

Men måske går det for langt og bliver for selvhøjtideligt, når Obama efter primærvalgenes Supertirsdag kom med denne udtalelse, der bruger Obamas valgslogan ”Forandring”:

- Det er os, vi har ventet på. Vi er den forandring, som vi søger. Vi er håbet for de drenge, som har for lidt; som har fået at vide, at de ikke kan få, hvad de drømmer om; at de ikke kan blive, hvad de forestiller sig.

Store ord, og Obama-tilhængere har selvfølgeligt lavet en superflot video til, som dog ikke imponerer alle: ”Gad vide om de har vækket Leni Riefenstahl tilbage fra de døde”, lyder det blandt andet i en kommentar med henvisning til nazisternes propagandafilminstruktør.