Værste vinterstorm i 40 år lukker dele af det nordøstlige Spanien

Under stormen holder skoler lukket, og trafikken er hårdt ramt af sne i blandt andet Catalonien.

Turister tager billeder på stranden i Barcelona mens stormen Gloria fejer hen over det nordøstlige Spanien. Nacho Doce/Reuters Fold sammen
Læs mere

Det nordøstlige Spanien er ramt af den værste vinterstorm i næsten 40 år. Mindst tre personer er omkommet, og 220.000 mennesker mistede tirsdag i flere timer strømmen i Catalonien.

Snemasser tvinger skoler til at holde lukket, og veje og jernbaner er svært fremkommelige.

Den nationale vejrtjeneste i Spanien, Aemet, har sat det meste af det nordøstlige Spanien i alarmtilstand. Stormen har fået navnet »Gloria« og har hærget siden søndag.

Der er målt vindstyrker på op til 100 kilometer i timen, og det vælter ned med sne og regn, der bliver til is. Store bølger hamrer ind mod strandpromenader og har ødelagt butikker og restauranter.

I regionen Girona i det nordøstlige Catalonien røg strømmen tidligere tirsdag til 220.000 mennesker, oplyste den lokale redningstjeneste.

Motorvejen AP7 er en vigtig lastbilrute, som forbinder Spanien med Frankrig. Den blev blokeret midt på grænsen på grund af de store mængder sne. Også togtrafikken i området er ramt på grund af snemasserne.

/ritzau/AFP