Vælgerne flygter fra Joe Biden efter skuffelse i Iowa

I en ny meningsmåling dykker opbakningen til eksvicepræsident Joe Biden med fem procentpoint til 17 procent.

New York City. Vælgeropbakningen til den tidligere amerikanske vicepræsident Joe Biden rasler ned efter hans fjerdeplads ved Iowas vælgermøder for en uge siden.

I en national måling siger 17 procent af de registrerede demokratiske og uafhængige vælgere, at de vil stemme på Biden.

Det er en tilbagegang på fem procentpoint i forhold til en tilsvarende Ipsos/Reuters-måling inden nomineringsvalget i Iowa.

Målingen toppes af senator Bernie Sanders, som 20 procent af de adspurgte i undersøgelsen vil stemme på.

Den 78-årige Sanders sluttede på en andenplads ved valget i Iowa, hvor den 38-årige eksborgmester Pete Buttigieg sikrede sig en snæver sejr på 0,1 procentpoint foran Sanders.

På grund af tekniske problemer med en optællingsapp har både Sanders og Buttigieg forlangt en delvis genoptælling af stemmerne. Det meddelte Det Demokratiske Partis lokalafdeling i Iowa mandag.

Pete Buttigiegs overraskende sejr i Iowa udmønter sig ikke i en massiv opbakning på landsplan. Kun otte procent vil ifølge den nye måling stemme på ham.

Senator Elizabeth Warren bakkes op af 11 procent.

Dermed er Buttigieg kun den femte mest populære i feltet af kandidater, som kæmper om at blive nomineret som Det Demokratiske Partis udfordrer til præsident Donald Trump ved valget i november.

Milliardæren Michael Bloomberg, som ikke stillede op i Iowa, går seks procentpoint frem til 15 procent. Det rækker til en tredjeplads i målingen.

Bloomberg har valgt at holde sig væk fra de første fire styrkeprøver i februar og deltager derfor heller ikke i New Hampshires primærvalg tirsdag.

Først når en række store delstater afholder primærvalg i marts, træder den tidligere borgmester i New York City ind på scenen.

- Det er langt mere effektivt at deltage i de store stater, sagde Bloomberg i sidste uge ifølge CNN.

Den mest afgørende dag i primærvalgene er tirsdag den 3. marts. På den såkaldte Super Tuesday stemmer 14 delstater. Deriblandt de to største, Californien og Texas.

/ritzau/Reuters