Våbenhvile i langvarig øl-krig

Overraskende samarbejde mellem to øl-giganter, der slås om navnet Budweiser.

Czechvar-mærkat. Fold sammen
Læs mere

Da det statsejede tjekkiske bryggeri Budejovicky Budvar for nogle år siden tabte retten til at kalde deres øl for Budweiser, kunne man i danske supermarkeder se den tjekkiske ølflaskes mærkater overstreget med sort sprittusch og i stedet stod navnet Budejovicky Budvar nu på flaskerne.

Det største bryggeri i USA Anheuser-Busch vandt nemlig retten til at kalde deres øl for Budweiser - på trods af, at den tjekkiske øl kommer fra den tjekkiske by ved navn Budweis. (På tysk).

Nu er der imidlertid en lettere optøning i det noget anspændte forhold de to bryggerier imellem.

De er nemlig blevet enige om et samarbejde, hvor Anheuser-Busch distribuerer Budejovicky Budvars øl på det store amerikanske marked, skriver BBC.

Men for at gøre tingene lidt lettere - eller måske i virkeligheden lidt mere underlige - sælges den tidligere Budweiser, altså den nuværende Budejovicky Budvar, under navnet Czhechvar.

- Vi har flyttet os fra diskussioner mellem advokater og til en mere praktisk dialog, hvilket vil vise sig at være udbytterigt for begge parter, siger direktør i Budejovicky Budvar, Jiri Bocek til BBC.

Det skal dog i parentes lige nævnes, at de to bryggeriers advokater fortsætter Budweiser-kampen i retssalene.

Om de går ud og drikker fyraftensøl sammen, melder historien ikke noget om.