Uventet flyangreb mod Boko Haram

Cameroun sender sit beskedne luftvåben på vingerne for at bombe terrorbevægelsen Boko Haram.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NIGERIA: Terrorbevægelsen Boko Haram er ifølge BBC blevet udsat for et luftangreb fra en uventet kant.

Mindst 40 Boko Haram-krigere er ifølge nyhedskanalen blevet dræbt i et flyangreb udført af fly fra Camerouns beskedne luftvåben. Angrebet fandt sted i Cameroun tæt på grænsen den nigerianske grænse, hvorfra terrorbevægelsen gennemfører aktioner i Nigeria og i selve Cameroun.

Senest har omkring 1.000 krigere angrebet fem landsbyer og erobret en militærbase i Cameroun i en tre dage lang offensiv, hvilket ifølge militærkilder viser, at Boko Haram har ændret strategi og nu er så veludrustet, at bevægelsen er i stand til at konfrontere Camerouns hær på flere fronter samtidig.

Luftangrebene markerer ifølge Cameroun også en eskalering i kampene. I sidste uge angreb Camerouns hær en af Boko Harams træningsbaser og befriede her op mod 80 børnesoldater, som terrorbevægelsen havde under oplæring.

Camerouns luftvåben består af et lille dusin lette kampfly, hvoraf hovedparten kommer fra Sydafrika, der udfasede dem i 1997. Yderligere råder man over tre russiske kamphelikoptere og et antal mindre helikoptere.