Uskyldigt dømt løsladt efter 38 år i fængsel

Den i dag 70-årige Joseph Sledge har i 38 år afsonet en livstidsdom for to drab, han ikke har begået. Nye DNA-undersøgelser betyder, at han fredag kunne forlade sin fængselscelle.

Foto: MATTHIEU ALEXANDRE. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

USA: Fredag kunne Joseph Sledge forlade sin celle i det fængsel i North Carolina, hvor han i 38 år har afsonet en livstidsdom. Den i dag 70-årige mand blev i 1974 dømt for at have slået to personer ihjel, men nye DNA-undersøgelser konkluderer, at han aldrig begik dobbeltdrabet. Det skriver CNN.

Med sine ejendele i to hvide plastikposer blev han uden for fængslets mure mødt af sin advokat, sin familie og store dele af den amerikanske presse.

Da han blev spurgt om, hvad han glædede sig mest til, sagde han ifølge det norske medie VG:

»At komme hjem. Slappe af. Sove i en rigtig seng. Og måske at svømme i et svømmebassin.«

Drabene, som kostede Joseph Sledge 38 år i fængsel, skete i september 1974, hvor en mor og en datter blev fundet dræbt af knivstik i deres hjem i Elizabeth Town i North Carolina. Dagen før kvindernes lig blev fundet, var Joseph Sledge flygtet fra et fængsel i nærheden, hvor han afsonede en dom på fire år for tyveri.

I løbet af de tre årtier Sledge sad i fængsel for drabene, blev han ved med at fastholde sin uskyld, og 2003 blev hans anmodning om ny DNA-test godkendt.

Joseph Sledges frikendelse skete efter, at en DNA-ekspert kunne fortælle, at ingen af de beviser, der havde ført til, at Joseph Sledge blev dømt for de to drab - hverken hår, DNA eller fingeraftryk - faktisk tilhørte ham.

En tidligere indsat, som vidnede i sagen fra 1974, havde dengang forklaret, at Joseph Sledge indrømmede dobbeltdrabene over for ham, men han har senere trukket sin forklaring tilbage.