USAs vicepræsident i Sydkorea: »Under præsident Trumps lederskab, har vores beslutsomhed aldrig være stærkere«

Ifølge en rådgiver til den amerikanske vicepræsident Mike Pence, vil man ikke optrappe efter affyring.

USAs vicepræsident besøger i disse dage Sydkorea. Her trykker han hånd med den amerikanske general Vincent K. Brooks på den amerikanske militærbase i Seoul. REUTERS/Kim Hong-Ji Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM HONG-JI

Seoul. Nordkoreas mislykkede affyring af et missil søndag, får ikke USA til at optrappe konflikten med landet.

Men den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, forsikrer også, at man ikke viger fra Sydkoreas side.

- Lad mig forsikre jer om, at under præsident Trumps lederskab, har vores beslutsomhed aldrig være stærkere. Vores forpligtigelse over for denne historiske alliance med det modige sydkoreanske folk har aldrig været stærkere, siger Pence på et besøg hos amerikanske tropper i Sydkorea.

Kun få timer efter, at Nordkorea forsøgte af affyre et missil på landets østlige kyst nær havnebyen Sinpo, besøger Mike Pence Sydkorea, hvor han starter en længere tur rundt i Asien.

Ifølge en udenrigspolitisk rådgiver fra Det Hvide Hus, der rejser med den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, var USA velvidende om, at affyringen af missilet ville finde sted.

Det siger han til nyhedsbureauet Reuters på betingelse af anonymitet.

- Det er en mislykket test. Den kommer efter en anden mislykket test. Så der er ikke grund til at optrappe deres fejl. Vi behøver ikke at øge ressourcerne mod dette... Vi er ikke overrasket over det, vi forventede det, siger han.

Den mislykkede affyring kommer dagen efter, at Nordkorea afholdt en stor militærparade i hovedstaden Pyongyang for at markere 105-års-dagen for landets stifter, Kim Il-sung.

Her fremviste styret blandt meget andet militært isenkram en helt ny type ballistisk missil, som kan affyres fra ubåde, rapporterede flere medier.

USA's præsident, Donald Trump, har på det kraftigste advaret Nordkorea om at fortsætte med sine prøveaffyringer af missiler.

USA beordrede for en uge siden en flådegruppe anført af et hangarskib til farvandet omkring den koreanske halvø, og det har været med til at forstærke spændingerne i området.

Søndag har den amerikanske udenrigsminister Rex Tillerson været i samtale med Kinas topdiplomat Yang Jiechi, skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua News Agency.

Kina er Nordkoreas vigtigste allierede.

/ritzau/