USAs veterandiplomat er alvorligt syg

Richard Holbrooke er i intensiv behandling på et hospital i Washington.

Richard Holbrooke var blandt andet Bill Clintons viceudenrigsminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: ARMIN WEIGEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA's særlige udsending til Afghanistan og Pakistan ligger på intensiv afdeling på George Washington Universitets-hospital i den amerikanske forbundshovedstad, Washington.

Den 69-årige Richard Holbrooke, en af USA's mest erfarne udenrigsdiplomater, har i de seneste to år rejst i pendulfart mellem Afghanistan, Pakistan og USA - plus til en række andre lande - for at hjælpe med at fremme stabilitet i området, der er plaget af krig og terror.

Nu har familien samlet sig på hospitalet, meddeler udenrigsministeriet i Washington, der tilføjer, at hans tilstand er kritisk. Han har gennemgået en operation i hovedpulsåren.

- Hans tilstand er kritisk, og familien er hos ham, hedder det i meddelelsen.

Clintons viceudenrigsminister

Holbrooke faldt om fredag i udenrigsministeriet og blev i hast kørt på hospitalet. Han faldt om på syvende etage, hvor også udenrigsminister Hillary Clinton har sit kontor, sagde Philip Crowley, talsmand for ministeriet.

Holbrooke har i årtier arbejdet med amerikansk udenrigsdiplomati. Han var diplomat tilbage i 1970'erne og var embedsmandsansvarlig for det amerikansk-kinesiske forhold, da de to lande normaliserede forbindelserne i 1978.

Da Bill Clinton i 1990'erne var præsident, var Holbrooke viceudenrigsminister, og han regnes for chefarkitekten bag Dayton-aftalen, der afsluttede krigen i Bosnien i 1995.

Senere blev han USA's FN-ambassadør.

/ritzau/AFP